Перерахунку голосів на скандальній 75-ій дільниці не буде, – Луцька міська виборча комісія

29 Жовтня 2015, 14:36
3542

Луцька міська виборча комісія скаргу спостерігача ОПОРИ Тетяни Шарпатої, яка стосувалася порушень на дільниці № 071075, задовольнила лише частково.

Голова міської комісії Леонід Будцев зазначив, що спочатку скаргу розпочали розглядати два дні тому, але так як скаржника тоді не повідомили про це, то розгляд скарги відклали.

«Вчора на це у нас не було часу у зв’язку з перерахунком бюлетенів на дільницях. Сьогодні я ще раз зателефонував до скаржника Шарпатої Тетяни. Вона відмовилась приїхати, посилаючись на зайнятість, але попросила, щоб ми розглянули цю скаргу без неї», - розповів про ситуацію Леонід Будцев.

В‘ячеслав Давидюк, член міської комісії, нагадав присутнім суть скарги.

«Спостерігачем громадської мережі ОПОРА було зафіксовано на відео під час вечірнього засідання на виборчій дільниці №071085 факт проставляння печатки на виборчих бюлетенях, на яких відповідно була відсутня печатка з виборів депутатів до Волинської обласної ради. Скаржник просить визнати дії членів дільничної виборчої комісії такими, що не відповідають вимогам законодавства і провести повторний перерахунок бюлетенів з цього виду», – повідомив він.

Далі В‘ячеслав Давидюк прокоментував кожну з вимог скарги.

«Щодо першої вимоги – у цьому випадку згідно із ЗУ «Про місцеві вибори» члени ДВК повинні були віднести бюлетені, на яких відсутня печатка, до недійсних, що відповідно не було зроблено. Крім того, не було враховано членами ДВК, що печатка повинна була бути поставлена на всіх бюлетенях, після прибуття на дільницю членів комісії, які отримали ці бюлетені. Таким чином, дії членів цієї ДВК щодо проставляння печаток на бюлетенях під час підрахунку голосів є такими, що не відповідають вимогам законодавства. Щодо другої вимоги – перерахунку бюлетенів, - хотів зазначити наступне: що зі скарги поданої суб’єктом звернення не вбачається, що у протоколі ДВК наявні якісь неточності, тому підстав для задоволення скарги у цій частині немає», – зауважив член комісії.

Варто зауважити, що до скарги не був доданий акт про порушення, але до комісії додали відео, де зафіксовано штампування бюлетенів.

Враховуючи все сказане, голова міської виборчої комісії Леонід Будцев поставив на голосування рішення щодо того, щоб скаргу задовольнити частково.

«Пропоную перше – скаргу задовольнити частково. Друге – дії членів ДВК №071075 щодо проставляння печаток на бюлетенях визнати такими, що не відповідає законодавству і третє – в іншій частині скарги відмовити», – запропонував Леонід Будцев.

Члени Луцької міської виборчої комісії підтримали таке рішення. Таким чином, перерахунку голосів на ДВК №071075 не буде.

Нагадаємо, що 27 жовтня заступник голови ДВК №071075 Валентина Вакулич дала пояснення на засіданні міської комісії щодо цієї інформації та звинуватила спостерігача та журналіста ОПОРИ Тетяну Шарпату в неадекватній поведінці.

Читайте також:

Голову скандальної луцької дільниці викликали «на килим» до ТВК

Заступник голови 75-ої дільниці звинувачує журналістку у неадекватній поведінці

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром