«Гнідавське болото»: зоологічний заказник виглядає, як африканська савана після вогню

05 Квітня 2017, 07:41
6939

Лучанин-фотограф показав, як зараз виглядає «Гнідавське Болато» – загальнозоологічний заказник місцевого значення в Україні, що розташований між cелом Рованці, мікрорайоном Гнідава і центральною частиною Луцька.

«Луцьк – приємне відкриття? Заповідник місцевого значення "Гнідавське болото" сьогодні...Унікальне місце посеред нашого міста. Місце, звідки відкриваються унікальні панорами древнього Луцька...», – пише на своїй сторінці у Фейсбуці відомий луцький фотограф Віктор Чухрай.

«Біотоп лучного луня, канюка,лелеки, чаплі, крижнів, крячків, великої очеретянки, плисок, припутнів, славок, соловейка, зозулі, дроздів, мухоловок і ще багатьох братів наших менших... Вже не говорячи про дрібне біорізноманіття, з якого складається ланцюжок життя... А спалені верби... Де ж Мавки Лесині спатимуть зимою? Де ж екобезпека і природоохоронні служби? Хто ми і куди ми ідемо?.. Що дітям лишимо?..», – задається він питанням.












 

Зауважимо, що загальнозоологічний заказник «Гнідавське болото» площею 116,6 га, на території якого зростає велика кількість рідкісних рослин і який є місцем гніздування водоплавних птахів, перебуває у віданні УЖКГ м. Луцька та Боратинської сільської ради.

Нагадаємо, днями пожежники ліквідовували пожежу у парку імені 900-річчя Луцька.

Коментарі
05 Квітня 2017, 11:23
А чому не покосили наші Депутати, Диванні Активісти та Віртуальні секс Активістки ? <br/>СКОТИНЯКИ!!!!!
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром