У Луцьку презентували книжку польського імунолога

04 Квітня 2017, 20:38
1698

Вийшла друком книга польського імунолога Людвіка Гіршфельда «Думки». Її презентація відбулась у Луцьку 3 квітня у кав’ярні «Кофеїн» за участі редактора книги консула Генерального Консульства РП у Луцьку Кшиштофа Савіцкі, перекладачки Юлії Васейко, директора видавництва «Астролябія» Олега Фешовця та директора Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Lutsk Ельвіри Яцути.

Про це повідомляють організатори заходу.

«Передаємо у Ваші руки незвичайну книгу – роздуми професора Людвіка Гіршфельда – лікаря, бактеріолога, імунолога, засновника польської школи імунології, ученого, який у своєму приватному житті, науковій роботі та літературній діяльності, вміло послуговуючись мовою феноменології, сміливо ламав стереотипи чи інтелектуальні закостенілості», - пише редактор у передмові до книги.

Кшиштоф Савіцкі розповів під час зустрічі про життя, наукові досягнення польського єврея та власну мотивацію до участі в цьому видавничому проекті.

Перекладачка Юлія Васейко зазначила, що перекладати цю невеличку книгу було насправді нелегко, адже сконденсовані сентенції інтелектуала Л. Гіршфельда потрібно було глибоко осмислити, аби влучно відтворити іншою мовою. Усі присутні мали змогу безкоштовно отримати книгу «Думки» завдяки О. Фешовцю.




Декілька сентенцій з книги:

«Справжня людина науки — це поет, приречений на вічний неспокій»

«Кожним інститутом повинен керувати видатний учений. На далекі подорожі надихають великі мандрівники, а не вчителі географії»

«На конгресах не розв’язують, а множать проблеми. Правду знаходять у розмові зі самим собою або з найближчими колегами під час роботи над об’єктом дослідження»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром