Пристрасть, журавлики і суші: як минула перша в Луцьку Sushi Party

04 Квітня 2017, 17:46
3507

Майстер-клас із виготовлення суші, створення журавликів технікою орігамі та приємна компанія очікувала на всіх, хто завітав на Sushi Party.

Відпочивали, їли суші та насолоджувались японською музикою у неділю, 2 квітня.

Організували захід в рамках діяльності клубу японської культури KawaiiClub.

Основна місія вечірки – зробити суші та провести вечір у приємній компанії, як, власне, і сталося. Розпочали дійство із приготування справжніх японських суші. Інгредієнти намагались підібрати у луцьких супермаркетах, тому знайшли не всі відповідники. Так вершковий сир замінили плавленим сирком, що не викликало невдоволення, а тільки стало причиною для жартів.

Створювала атмосферу вечірки японська музика та ієрогліф, що означає «пристрасть». Його написала одна з організаторок заходу Лідія Кожевнікова.

«Місяць тому я повернулася з Японії, де була на молодіжній програмі «Ship for Ship for world youth leaders». Там надихнулася японською культурою і тим, як вони її цінують. Я проводжу японські клуби для того, щоб показати наскільки японці люблять своє і надихнути людей любити українську культуру також.

Це новинка, тому людям цікаво прийти подивитись, як і що в Японії роблять, тому цього разу тематика суші. Я трошки побачила, як їх правильно робити, знаю вже, що «Філадельфію» і «Каліфорнію» в Японії не роблять, тому хочу ознайомити інших з цією культурою», – каже співорганізаторка вечірки.

Особливістю вечірки стало виготовлення паперових журавликів.






«У японців є легенда, що якщо зробити тисячу паперових журавлів, можна загадати будь-яке бажання і воно здійсниться. Насправді, це сумна історія про дівчинку Садако Сасакі, яка хворіла на рак і робила цю тисячу журавликів, щоб видужати. Але її хвороба дуже прогресувала і вона померла. Ця дівчинка була жертвою бомбардування в Хіросімі, що і спричинило утворення пухлини», - розповідає Лідія Кожевнікова.

З її слів, у Японії популярна ця традиція. По всій країні розвішано багато інсталяцій з тисячею журавлів, особливо в Хіросімі Нагасакі. Коли захворів хтось із родичів чи близьких, то люди роблять тисячу журавлів, щоб їх підтримати.



У Луцьку до складання птахів у техніці орігамі долучились близько 60 осіб, з метою загадати одне бажання на всіх: мир в Україні.

Усі, хто прийшов на вечірку, мали змогу спробувати зробити японські суші та долучитися до акції із складанням журавликів. Після приготування японської їжі, учасники заходу мали нагоду насолодитись власноруч зробленими ролами та нігірі.



«Я прийшла робити суші, бо ніколи ще їх не готувала. Японська культура для мене досить цікава, оскільки я мрію поїхати в Японію. Робити суші дуже сподобалось, як на мене, ось ці з нурі – найсмачніші», – поділилась враженнями журналістка Мая Голуб.












«Родзинкою» вечора стала японська пісня з кумедними рухами, яку розучили тусовщиці під час поїдання суші. Завершилось дійство приємними розмовами, веселим сміхом та величезною кількістю фото для «Інстаграм».






Юлія КАРМАНСЬКА

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром