Район Балки: у парку 900-річчя визбирали все

01 Квітня 2017, 20:26
7048

Надворі теплішає, і сидіти вдома аж ніяк не хочеться. Бажання прогулятись по зеленій травичці появляється само собою. Щоб відпочивати у чистоті і порядку, лучани зібрались готувати парк імені 900-річчя до теплої пори року.

Масштабна толока відбулась сонячної суботи, 1 квітня.

Людей, що зголосились на добру справу, бачимо чимало. Це говорить про небайдужість містян до чистоти й порядку в рідному місті.

А хороша погода налаштувала їх на працю, підняла настрій та дозволила скинути з себе куртки.

Отож, лучани, озброївшись  граблями, віниками, мотокосами та сокирами, взялися облагороджувати та прибирати улюблену зону відпочинку.

Обов’язки між всіма були поділені: хтось заграбував опале листя та сміття, а хтось його відносив до збиральної вантажівки. Крім головних робіт у парку ще обрізали дерева та кущі.





Серед великої кількості люду неможливо не помітити позитивних працівників підприємства «Модерн-Експо»,  їх сьогодні було чи не найбільше. Та й ділянки вони прибирали великі. «Робити щось для рідного міста лише в задоволення», – діляться вони.



В іншій частині парку зустрічаємо депутата Луцької міської ради Петра Нестерука. Він із дружиною та трьома дітками також долучився до толоки. Це пояснює тим, що парк є для нього дуже дорогим, адже будучи дитиною він часто сюди приходив, а зараз, коли вже має своїх дітей, гуляє разом з ними.

«Таку акцію ми проводимо вже другий рік. Минулого – ми робили капітальне прибирання, тому що було дуже брудно, а цього разу парк менш засмічений. У 2016-у ми поставили лавочки в парку, сьогодні будемо їх фарбувати, ще розмістимо тут  10 нових смітників», – ділиться планами  Петро Нестерук.



Крім того,  у парку будуть встановлені оригінальні вивіски з мотиваційними фразами.

Депутат надіється, що традиція влаштовувати такі толоки збережеться і в майбутньому, а кількість її учасників збільшуватиметься з кожним роком.

До слова, разом із посадовцем прийшли прибрати парк учні шкіл №17 та 19 й мешканці, що проживають у навколишніх районах парку.  Поряд з ними командою працює громадська організація «Квітка Полісся».



Сміття – не єдина проблема парку 900-річчя. Останнім часом вулицю Космонавтів, що межує з парком, почали забудовувати. А це є неприпустимим для громади, переконаний лучанин Сергій Матвіюк, якого ми зустріли за роботами в парку.

«Ми, мешканці Балківського району, зверталися до народного депутат Лапіна з проханням допомогти розібратися з цим питанням. Також подали петицію стосовно припинення забудови і розгляду даного питання на сесії міської ради за участю громадськості. Надіємось, ця проблема вирішиться. Адже ділянка не мала, а один з мешканців міста вже залив фундамент під свою будівлю в парку», – ділиться проблемою мешканець вулиці Гетьмана Мазепи, що поблизу.

Не обійшлося на багатолюдному прибиранні й без юних помічників. Малеча вправно оперувала віниками та грабельками, які зробили спеціально для них. А все це здійснювалось під уважним контролем їх наставників.



 

З закінченням роботи, прибирання перетворилось для дітей у справжнє свято. Конкурси, рухливі ігри, пісні та смачненьке – що ще потрібно для того, аби дітвора була задоволена.

Територію прибрали швидше, ніж планували. Спільні зусилля, гумор, позитивний настрій та бажання бачити своє місто чистим допомогли це зробити.





































1



1

 

Марія ВАВРИНЮК

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром