У Луцьку вперше пройде Міжнародний поетичний фестиваль

31 Березня 2017, 18:21
1636

Восени у Луцьку відбудеться вперше Міжнародний поетичний фестиваль «Merіdian Lutsk», на який з’їдуться поети не лише з України, а й з різних країн Європи.

Проведуть захід 6-8 жовтня, повідомляє Громадське.Волинь.

Організатори заходу – Міжнародна літературна корпорація «Meridian Chernowitz» та Мистецьке об’єднання «стендаЛь». Партнери – департамент культури Луцької міської ради, Генеральне консульство республіки Польща у Луцьку та депутат міської ради Роман Бондарук.

З нагоди відкриття поетичного фестивалю відбулась прес-конференція у четвер, 30 березня.

«У нас з’явилась ідея, чому не створити фестиваль «Merіdian Lutsk». І сьогодні ви вперше про нього почуєте детальнішу інформацію», – зазначила директор Міжнародного поетичного фестивалю «Merіdian Lutsk» Ельвіра Яцута.

«Цей фестиваль покликаний, в першу чергу, заради цікавих людей, митців і заради якісної поезії і літератури вцілому», додав президент Міжнародної літературної корпорації «Meridian Czernowitz» Святослав Помаранцев.

«Цей маштабний проект є в планах міської ради, департаменту культури. І виділено кошти у сумі 270 тисяч, це фінансова підтримка. Ну, і плюс організаційну підтримку з нашого боку ми гарантуємо та обіцяємо», – зазначила директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

Організатори розповіли, що на поетичний фестиваль до Луцька приїдуть автори з Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Білорусі, Чехії, Ізраїлю та України. Під час дійства зі сцени звучатимуть тексти мовою оригіналу та в перекладі українською.

«Я дуже сподіваюся, що років через 2-3 до чернівецького поетичного фестивалю приєднається і луцький. І всі говоритимуть, що це там в Луцьку за натовпи читачів, які ходять слухати поетів», – додав український письменник Сергій Жадан.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром