У скоєнні теракту в Луцьку сепаратисти звинувачують батальйон «Донбас», – Дмитро Тимчук

31 Березня 2017, 10:31
1808

За твердженням «Інформаційного спротиву», підрозділ інформаційно-психологічних операцій в складі «МГБ ЛНР» проводить спецоперацію з дискредитації добровольчих батальйонів у складі українських військ в контексті теракту проти Генконсульства Республіки Польща у Луцьку 29 березня.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Зокрема, підконтрольні «ЛНР» ЗМІ, а також російські ЗМІ з посиланням на «офіційних осіб» «ЛНР» активно поширюють «розвідінформацію народної міліції ЛНР» про нібито причетність до даного теракту військовослужбовців батальйону «Донбас». 

За версією «народної міліції ЛНР», теракт був здійснений «з метою очистити західні області України від національних меншин» (зв'язок не зрозумілий, однак ЗМІ «ЛНР»о тримали вказівку подавати цю інформацію з прив'язкою до згадки про «етнічні чистки», що проводяться «українськими націоналістами» на Волині в роки Другої світової війни і упором на те, що батальйон «Донбас» є «націоналістичним»). 

За інформацією «народної міліції ЛНР», «наступною метою терористичних атак націоналістів може стати газопровід з України в Польщу», – пише Тимчук.

Нагадаємо, Генконсульства Польщі в Україні, роботу яких тимчасово було припинено після інциденту в Луцьку, почнуть функціонувати після гарантування їм безпеки з боку української держави.

Також зауважимо, що Павло Паршов, якого звинувачують у вбивстві Дениса Вороненкова у Києві, проходив службу у підрозділі Національної гвардії «Донбас».

Читайте також: «Чи зробив це український шовініст, націоналіст, чи може російський агент – ми цього не знаємо», – віце-президент Європарламенту про теракт у Луцьку

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром