Шахрай-інвалід у військовій формі продовжує гастролювати містом

18 Червня 2015, 16:27
7732

Луцькі активісти знову помітили шахрая, якого напередодні викрили в центрі міста. Неповносправний хлопець в камуфляжі з батьком та жінкою-псевдоволонтеркою зранку жебрав гроші біля ТЦ «Караван», а в обід компанія подалася на звичне місце до ЦУМу. Небайдужі луцькі активісти чекають міліцію, щоб шахраїв доправити у міськвідділ. 

Лучани підходять і питають, що тут відбувається
Лучани підходять і питають, що тут відбувається

Поки активісти чекали  міліціонерів і спостерігали за костюмованим АТОшником, люди підходили і кидали гроші в скриньки, думаючи, що це інвалід. Насправді хлопець на візку - інвалід дитинства,  якого одягнули в камуфляж. Його викрили ще вчора місцеві волонтери, а львів’яни підтвердили, що компанія аферистів працювала у Львові. 

Здивована бабуся відходить від шахраїв, таки вкинувши кілька купюр в скриньку
Здивована бабуся відходить від шахраїв, таки вкинувши кілька купюр в скриньку
  

Активісти переконували перехожих не кидати гроші, мовляв, це шахрай і ніхто не знає, на що потім будуть використані кошти. Тим часом хлопець на візку вів свою історію, намагаючись чи то розчулити перехожих, чи просто виправити ситуацію.

«Таких, як ми, держава ніяк не підтримує. Я жив з братом, який мною опікувався. Але це було нереально знімати квартиру і платити за все. А йому потрібно було працювати і ще доглядати за мною. Одягнути військову форму – це було тільки моє бажання. Я в душі воїн і на жаль, за станом здоров’я, не можу воювати. Але допомагаю одному хлопчику- атошнику. Така ситуація виникає в кожному місті, де б ми не були», - наполягав на своєму чоловік.

Чоловіка-інваліда годує воонтерка-шахрайка
Чоловіка-інваліда годує воонтерка-шахрайка

Однак на запитання активістів, чи є в них всі відповідні документи – акти прийому-передачі коштів, як вони інкасовують скриньки і де зникли гроші, які назбирали зранку біля «Каравану», він спокійно заявив:

- Гроші в мене в кишені. А в кого вони мають бути?
- Але це шахрайство..Ви що не розумієте..Є закон «Про благодійну діяльність»…і ви його порушили», - відповідав йому журналіст-волонтер Мирослав Ватащук.

Скриньки для збору коштів
Скриньки для збору коштів

Виловлювач псевдоволонтерів журналіст Сергій Абрам розповів, що в міліції після вчорашнього інциденту планували місяць проводити перевірку, а вже тоді за наявністю порушення відкривати справу.

Активісти чекають на приїзд міліціонерів
Активісти чекають на приїзд міліціонерів

«Але на це місяць не знадобиться. Вже сьогодні ми разом поїдемо у відділі міліції і сподіваюсь, що нарешті це питання якимось чином вирішимо», - запевнив Сергій Абрам і додав, що псевдоволонтери по місту пересуваються автівкою, а ночують в готелі.

Аріна КРАПКА

Коментарі
07 Серпня 2015, 03:31
Клевета вообще-то подсудное дело. Автору этой статьи и самому издательству светит иск за причинение морального ущерба и ущемление прав людей с особыми потребностями. Правда обо мне http://dnpr.com.ua/content/glavnoe-ne-byt-ravnodushnymi
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром