Сергій Жадан у Луцьку презентує свої «Тамплієри»

30 Березня 2017, 07:44
2013

У Луцьк прибув відомий український письменник Сергій Жадан для презентації своєї нової збірки «Тамплієри».

Це перший захід в рамках Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Lutsk.  Творча зустріч відбудеться 30 березня о 19:00 год в Палаці культури міста.

Про тамплієрів ходить багато легенд, написано безліч книг та знято десятки фільмів. Проте, деякі таємниці залишаються нерозгаданими. Колись ці лицарі Храму в незвичний для свого часу спосіб поєднували чернецтво з військовою справою, і були першими воїнами-монахами в Західному світі. Сьогодні тамплієрами можна вважати вірші і однойменну поетичну збірку Сергія Жадана: 39 віршів про війну поєднано чуттєвим емоційним трепетом, темою кохання.

Вірші для збірки поет писав майже рік під час волонтерських подорожей на Схід. Чи змінились українці, національна свідомість, чи змінився сам митець? Спитайте в автора під час зустрічі!

«Невипадково саме «Тамплієри» Сергія Жадана відкривають річні заходи фестивалю  Meridian Lutsk. Сучасність з усіма її досягненнями і втратами промовляє до нас метафорами поета, середньовічними мотивами, алюзіями на минулі культурні пласти людства. Схоже мистецьке рішення ми пропонуємо в концепції Meridian Lutsk: поєднання багатокультурних шарів міста, регіону з їх сьогоденним втіленням і, звісно, все це у поетичному обрамленні», – коментує майбутню подію директор Meridian Lutsk Ельвіра Яцута.

«Тамплієри» це не лише поетична збірка, а й спільний мистецький проект-експеримент, адже ілюстрації до книги робив відомий одеський художник Олександр Ройтбурд.

Організатор – Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Lutsk

Партнери: Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz, Луцька міська рада, Волинська обласна друкарня, Роман Бондарук

Місце проведення – Палац культури м. Луцьк, вул. Б. Хмельницького, 1

Початок о 19:00

Квитки у продажу в книгарні «Освіта», пр. Волі, 8 та онлайн: https://goo.gl/wue0BR

Довідка за тел.: (067) 360 08 01, (099) 642 48 72

Сторінка події у Facebоok - www.facebook.com/events/328761974185847,

Вконтакте - https://vk.com/meridian_lutsk_festival

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром