Луцькі журналісти видали другий номер газети «Сім’я і дім» шрифтом Брайля

29 Березня 2017, 19:37
3808

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Волонтерський проект «Braille Studіo» у партнерстві з холдингом «CID MEDIA GROUP» продовжує створювати періодичне видання для читачів з вадами зору.

Другий номер газети «Сімя і дім» шрифтом Брайля вийшов 29 березня 2017 року у статусі квартальника. Тут зібрані матеріали редакційного колективу, які не втратили своєї актуальності і залишаються цікавими і корисними читачам.


 

«У випуску традиційно знайдете мотиваційні історії, репортажі про життя краю, найважливіші новини. Але ми врахували побажання читачів, які мали можливість ознайомитися з першим номером. Зокрема, ми збільшили обсяг матеріалів і розширили тематику. Тепер у газеті ще є матеріали про моду, спорт, стосунки, кохання та авторські колонки», - розповіла редакторка газети «Сім’я і дім» шрифтом Брайля Наталка Пахайчук.


 

Крім того, у другому номері дебютувала незряча авторка Марія Кревська. Дівчина працює психологом у ЗОШ села Гірка Полонка, але захоплюється журналістикою і навіть робила спроби публікуватися у ЗМІ.

«Так, Марія стала маленькою частинкою нашої великої команди», - додав шеф-редактор холдингу «CID MEDIA GROUP» Ігор Денисевич.

Нагадаємо, перший номер газети «Сім'я і дім» шрифтом Брайля вийшов 27 грудня 2016 року з нагоди 20-літнього ювілею видання. Це перша україномовна неспеціалізована газета, яку адаптували для потреб незрячих.

До слова, волонтерський проект «Braille Studіo» продовжує розвиватися і зараз шукає ресурси на придбання більш потужного обладнання.

«Якщо нам вдасться дозбирати кошти, то braille-box дозволить запустити у Луцьку унікальну друкарню шрифтом Брайля. Тоді видання преси, книг та іншої поліграфії для незрячих стане звичним явищем, а не рідкісною подією. Я щиро вдячний усім меценатам, які підтримали нашу ініціативу, і звертаюся до представників бізнесу та усіх небайдужих громадян підтримати цей проект», - підсумував координатор «Braille Studіo» Віталій Ткачук.




 

Довідково:

«Braille Studio» – це волонтерський проект, спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля. Над проектом працює нечисленна команда однодумців: координатори – Віталій Ткачук та Юлія Сачук, від Волинської обласної друкарні – Іван Синюк; редактор – Анна Серпутько, друкар – Олександр Мельник.

Реквізити для перерахунку коштів:

ВОО ВГО «Генерація успішної дії» ЄДРПОУ 37004147 Р-р 26008055511197 МФО 303440 у Волинській філії ПАТ КБ «Приватбанк».

За перший рік роботи «Braille Studіo»  видала:

• збірку про волонтерство і добро, яку упорядкувала Ірена Карпа, «Волонтери. Мобілізація добра»
• дитячу повість «Літо з амазонками» Надії Гуменюк
• дитячу книжечку «Івасикове Різдво» Мар'яни Качмар (Фляк) 
• тижневик «Сім’я і дім», який планується видавати і надалі
• інформаційні буклети для презентації фільму «Я БАЧУ» про Всеукраїнський велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!» за участю незрячих людей на велосипедах-тандемах
• інструкції до медичних препаратів для мережі аптек «Пані Аптека» у Києві та Одесі
• інклюзивне меню для ресторацій та кафе м. Луцька: кафе «Аліса», пивний клуб-броварня «Карабас-Барабас» та мережа піцерій «Тарантелла».






Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром