«Була провокація», – Бюро нацбезпеки Польщі про теракт у Луцьку

29 Березня 2017, 12:13
2127

Обстріл консульства Польщі в Луцьку, без сумніву, є провокацією.

Про це заявив в середу вранці голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох, пише Укрінформ.

«Без сумніву, це — провокація. Питання наступне: хто і з якою метою? Ми знаємо контекст, є агресія Росії проти України», - заявив Солох.

Він додав, що ця ситуація викликає «значне занепокоєння», оскільки консульство розміщене поблизу кордону з Польщею.

Голова BBN зазначив, що конкретніше про те, хто за цим може стояти, можна буде сказати після отримання більше детальної інформації.

«Це питання залишмо відкритим, поки не матимемо більше даних. Натомість, ми знаємо контекст, в якому цей інцидент мав місце. Це питання російсько-українського конфлікту. У цьому контексті дуже важливими є польсько-українські відносини», - наголосив Солох.

Нагадаємо, в ніч на 29 березня генконсульство Польщі обстріляли у Луцьку. Польський консул Кшиштоф Савіцкі зазначив, що обстріл – ніщо інше, як теракт.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України у Варшаві Андрія Дещицю і пообіцяло направити ноту протесту через напад на генеральне консульство країни в Луцьку.

На думку глави Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровичаобстріл консульства Польщі показав, що провокації для дестабілізації польсько-українських відносин вийшли на новий рівень.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що міністерство зробить все для того, щоб покарати винних в обстрілі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром