Центр: очищають каналізацію

18 Червня 2015, 14:45
5385

На проспекті Волі розпочали перевірку та очистку мережі зливової каналізації міста.

Роботи здійснює підприємство «Луцькспецкомунтранс».

За словами директора установи Валерія Кузьмича, щоденно бригада з п’яти осіб забезпечує роботу машини з очистки колодязів МОК, каналопромивочного автомобіля КО-502б та самоскида, який забирає бруд.

Ще п’ять працівників забезпечують чистку та ремонт решіток, в які під час дощу потрапляє листя, скошена трава, інше сміття. Цього року зима була не суворою, на дороги висипано незначну кількість соляно-щебеневої суміші, тож підприємство планує очистити не лише вулиці міста, а й прибудинкові території. Залежно від обставин, за день бригада іноді очищає кілометр мережі, а іноді всього 100 метрів.

Загалом мережа зливової каналізації міста прочищається належно, а підтоплення виникають через неспроможність труб пропустити велику кількість зливних вод. До прикладу, на проспекті Відродження виникали підтоплення тому, що там розміщено 68 колодязів, а раніше було значно менше будинків, відповідно, й асфальтного покриття і колодязів.

Минулого року було зроблено реконструкцію каналізації біля міської поліклініки №2, тепер підтоплень у цьому районі немає.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024