У центральному парку міста проходить «Луцька багатоденка»

27 Березня 2017, 17:29
2099

Сьогодні, 27 березня 2017 року, розпочались триденні масові старти змагань зі спортивного орієнтування «Луцька багатоденка», організовані обласним Центром туризму, спорту та екскурсій спільно з міським центром туризму, спорту і краєзнавства учнівської молоді. 

На урочистому відкритті змагань, яке відбулось у парку 900-річчя міста Луцька поблизу міської лікарні № 2, понад 140 юних спортсменів привітав директор обласного Центру туризму Леонід Толстіхін, зазначивши, що ці змагання традиційно проводяться на весняних канікулах впродовж останніх сорока років і пропагують здоровий спосіб життя та активний відпочинок для дітей.

На старт вийшли як зовсім юні учасники – 5-6-річні діти, так і студенти вузів. Організатори змагань підготували цікаві та динамічні дистанції, які проходили територією парку та серед дворів житлових будинків прилеглої території. Для молодших дітей ці маршрути складали 1,5 км, а для старших – 2,7 км.

Паркове орієнтування досить популярний вид спорту в багатьох країнах світу,  доступний і такий, що не вимагає великих фінансових затрат. Орієнтування поєднує як фізичні, так і розумові якості спортсмена. Адже наскільки вміло і тактично правильно спланує спортсмен свій рух по дистанції у пошуках контрольних пунктів, залежить його результат.

На змаганнях кожен міг випробувати свої сили, продемонструвати вміння та навички орієнтування на місцевості. У туристсько-спортивних гуртках дітей вчать азам орієнтування у просторі, вмінню долати природні перешкоди та давати собі раду в екстремальних ситуаціях, якщо заблукав. Ці знання і вміння важливі для кожного в повсякденному житті.

Такі змагання триватимуть ще два дні – 28-29 березня. Старти відбуватимуться о 12 годині у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Усіх бажаючих запрошують долучитись до активного відпочинку та спробувати свої сили в орієнтуванні на місцевості.








 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром