Луцьк не отримав ліки для діабетиків

25 Березня 2017, 16:05
1832 Джерело: Zik

Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 3 не отримав ліки для діабетиків.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 24 березня – пише ІА «Волинські Новини». 

На засідання прийшли члени громадської організації, яких цікавило питання, чому цукрознижуючі препарати, які мають видаватися безкоштовно, відсутні в одній поліклініці, натомість у двох інших вони є.

Крім того, лучани нарікали на те, що вони не можуть придбати всі необхідні препарати за півціни, як це регламентує чинне законодавство. А в поліклініках, стверджують вони, не роблять аналізи на рівень глюкози в крові.

Зі слів начальника міського управління охорони здоров’я Миколи Якимчука, причина в тому, що тендер для цього закладу не відбувся – постачальники не хочуть брати у ньому участь. А за півціни всі препарати не можуть видати, бо не вистачає коштів.

Урешті, члени комісії вирішили зібратися окремо з цього приводу, щоб обговорити проблеми лучан, хворих на цукровий діабет та забезпечення їх медикаментами.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром