Голова ОДА пропонує готуватися до розпуску Луцькради

25 Березня 2017, 13:02
1623 Джерело: Буг

Очільник Волинської обласної адміністрації стверджує,  що місто має готуватися до розпуску Луцькради,  якщо питання з виборами міського голови не вирішиться.

Про це він заявив учора, 24 березня, у прямому ефірі програми «Протилежний Погляд LIVE» – повідомляє  «Волинь.info»

На запитання ведучого Тараса Шкітера про те, хто є легітимним секретарем міськради – Юлія Вусенко чи Ігор Поліщук, очільник ОДА відповів, що на його думку, легітимним є виконком і сесія міської ради, яка повинна приймати рішення не 23 чи 24 голосами, а депутатами, які вибрані виборцями і які повинні прийти на сесію, знайти компроміс і прийняти рішення про факт припинення повноважень Миколи Романюка, передати відповідні звернення у Верховну Раду для того, щоб провести дострокові вибори.

«А у випадку неможливості цих функцій – скласти із себе повноваження і йти на вибори повністю всім складом міської ради. Тому вважаю, що функції секретаря повинна продовжити Вусенко і завершити їх оголошенням виборів»,  –  зазначив Володимир Петрович.

За його словами, керівники депутатських фракцій повинні сісти за стіл перемовин і знайти компромісне рішення, яке влаштує всі сторони.

«Сьогодні ми маємо ситуацію 50 на 50 в міській раді за виключенням двох голосів. Напевно, не допрацювали десь між собою керівники фракцій, напевно, не зрозуміли, що місто менше всього цікавить баталії в сесійній раді і хто сьогодні тимчасово займе місце секретаря. Місто цікавить розвиток», – сказав Володимир Гунчик.

Він зауважив, що закінчується березень, а отже, і опалювальний сезон, тому саме зараз час приймати важливі для Луцька рішення, які враховуватимуть інтереси всієї громади міста, а не тільки тих мешканців, які підтримали певного депутата чи фракцію.

«Якщо ситуація не вийде на рішення про вибори міського голови, потрібно готуватися до розпуску нинішнього складу міської ради», — підбив підсумок сказаного голова облдержадміністрації.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром