Суд не підтримав позов депутата проти міської ради

24 Березня 2017, 14:49
1985

Суддя Луцького міськрайонного суду Валентина Кирилюк відмовила у задоволені клопотання про забезпечення позову депутата міськради Артема Запотоцького проти Григорія Пустовіта та Луцької міськради. 

Таке рішення суд ухвалив у п’ятницю, 24 березня, інформує видання «ВолиньPost».

Представник Запотоцького Оксана Комарницька заявила, що, підписавши рішення ради, Пустовіт, зокрема порушив статті 28,29 та 33 Регламенту міської ради. Тому вона наполягає, що в результаті права депутат ради Артема Запотоцького були порушені, оскільки він змушений ходити на сесії ради, де прийматимуть рішення, які потім можуть скасувати.

Натомість представники Григорія Пустовіта Наталія Андріяш та Віктор Веремчук наполягають, що в процесі розгляду клопотання про забезпечення позову представник позивача не надала аргументів для такого забезпечення, які передбачені в статті 117 Кодексу адміністративного судочинства. Зокрема, на їх думку, йдеться про відсутність очевидності порушення прав, а також те, що в результаті можливого задововленя клопотання Запотоцького робота ради буде заблокована та постарждають лучани. 

Нагадаємо, 24 депутати Луцької міської ради прийняли рішення про усунення Юлії Вусенко із посади секретаря ради. Через смерть міського голови Миколи Романюка вона також могла виконувати і його обов'язки. Проте рішення про усунення Вусенко підписав звичайний депутат Григорій Пустовіт, який, відповідно до її позиції, не утовноважений підписувати такі рішення. 

Саме суперечка через право такого підпису лежить в основі судового процесу «Вусенко проти Пустовіта та міської ради». Проте, на наступній сесії 21 березня 23 депутати поголосували за обрання нового секретаря Ігоря Поліщука. Відповідно до позиції Юлії Вусенко всі наступні рішення ради, зокрема і щодо Поліщука, можуть бути оскаржені прокуратурою, томущо через такі дії частини депутатів постражадають лучани. 

Натомість представники Григорія Пустовіта та начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков наполягають, що Юлію Вусенко усунули із посади правомірно. 

Клопотання про забезпечення позову від Юлії Вусенко суд відхилив раніше. 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром