«Бібліотерапія в дії»: у Луцьку презентували новий проект

23 Березня 2017, 21:21
2991

У Волинській обласній  бібліотеці для дітей відбулася презентація проекту «Бібліотерапія в дії» в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Про це повідомляють організатори заходу.

Термін «Бібліотерапія» (англ. bibliotherapy, від гр. biblion – книга та therapeia - лікування) увійшов до вжитку на початку ХХ ст., хоча рукописні та друковані книги здавна використовувалися як засіб лікування, про що свідчать перекази та історичні факти. Над входом до великого книгосховища фараона Рамзеса ІІ (приблизно 1300 р. до н.е.) був напис «Ліки для душі». Це область діяльності, спрямована на формування у людини навичок і здатності протистояти неординарним ситуаціям (хворобам, стресам, депресіям та ін.), зміцнювати силу волі, підвищувати інтелектуальний та освітній рівень. Бібліотерапія – специфічний метод керівництва читанням для бібліотекаря, виховна методика для педагога і психотерапевтична методика для лікаря та психолога.

Учням 4-Б класу  школи № 1 було надзвичайно цікаво та  весело «лікуватись»  різноманітними книгами, про які розповіла завідувачка відділом дитячого та сімейного читання Оксана Кардаш. З великою увагою та цікавістю всі присутні послухали й виступ гості заходу - керівника книгарні «Є» у місті Луцьку, поетеси, члена НСПУ Ганни Луцюк, яка навчила дітей боротися з усілякими страхами за допомогою книги Галини Ткачук «Тринадцять історій у темряві».

Багато з присутніх поділилися своїми сімейними книжковими рецептами, бо як зазначають дослідники  з Університету Сассекса: « Читання знімає стрес ефективніше , ніж музика, прогулянка або чашка чаю. Лише через 6 хвилин читання  книжки рівень стресу знижується до 68%».

Ніяке лікування не буває таким легким, веселим та приємним, як бібліотерапія.




 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром