Луцькі благодійники отримали премію від «сонячних діток»

21 Березня 2017, 12:25
2580

Волинська громадська організація батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку вручила благодійникам «Сонячну премію».

Нагородження та святковий концерт відбулись у понеділок, 20 березня. Дійство проходило у Палаці учнівської молоді.

Урочистості відбувались неспроста, адже 21 березня у всьому світі святкують Всесвітній день людей із синдромом Дауна.

Наявність зайвої хромосоми у цих діток призводить до деяких фізіологічних особливостей, завдяки яким діти повільніше проходять різні етапи розвитку і відстають за деякими показниками від своїх ровесників. Але більшість з них вміють багато з того, що і однолітки: читати, писати, малювати, грати на музичних інструментах, співати, складати вірші, грати в театрі, бути успішними та творчими.



Підтримати особливих діток прийшло чимало людей. Зала була майже повністю заповнена.

Організатором свята стала Олена Мельник, яка є керівником вже загаданої громадської організації на Волині. До слова, жінка теж виховує дочку із синдромом Дауна.

Об’єднання діє уже 11 років.

«Місія організації – об’єднати зусилля батьків, інтереси громади, можливості бізнесу, гарантії влади, добру волю благодійників на покращення якості життя людей з інтелектуальною недостатністю», - зазначила Олена Мельник.

Впродовж усього концерту нагороджували благодійників та меценатів, які вже довгий час допомагають організації. Номінацій було багато. 

Дякували за допомогу головним установам міста. Міській раді за підтримку звернень й ініціатив організації, Центру соціальних служб для сім'ї і, дітей та молоді за проведення благодійного аукціону продажу картин, за фінансову підтримку в проведенні цього свята.

За внесок у розвиток спеціальної та інклюзивної освіти, за методичний супровід навчання організація вдячна Луцькій міській ПМПК.

Згадали і навчальні заклади, які співпрацюють з «дітьми сонця». Це три дитячі  садки міста, одна школа та Луцький навчально-реабілітаційний центр.

Вручили «Сонячну премію» Волинській єпархії УПЦ. Завдяки допомозі єпархії діти відвідували святі місця, ходили на соціальні служби у церкві, відпочивали у таборі «Стежина добра», спілкувались із студентами духовної семінарії. Також був проведений фестиваль «Особлива дитина - особливий талант».

Допомогли і благодійні фонди. Завдяки фонду «Тільки разом» організація придбала сенсорну кімнату та спортивне обладнання. Крім того, діти мали змогу  відпочивати в Буковелі кожного року. А фонд «Тавіта» організовував відпочинок для дітей у літньому таборі.

Завдяки акціонерному товариству «СКФ Україна» та торговій марці «Забіяка» діти оздоровлювались на озері Світязь.

Серед меценатів є ті, з якими організація познайомилась тільки в цьому році, але вже встигла подружитись. Серед них ряд волинських підприємств й Управління патрульної поліції міста Луцька.

Особливу подяку організація висловлює волонтерам за цікаві майстер-класи, веселі заходи та конкурси.

Також у вихованні малечі взяли участь студенти і викладачі Східноєвропейського національного університету. Вони підтримували заняття за програмою Спеціальної олімпіади, надавали спортивні зали для занять.

Та яке свято без розважальної частини? Відкрили святковий концерт юні танцівниці ансамблю народних танців «Міраж». Дівчата вийшли на сцену в образах квітів. Вони зацікавили та зарядили публіку.


Не залишились осторонь самі винуватці свята. Першим виступом «дітей сонця» був чарівний вальс, ще один  – запальна полька. Чудово виглядала постановка, яку юні артисти виконали, вистукуючи паличками.



Завітав на свято вокально-хоровий колектив «Перлинка». Діти подарували пісню у прекрасному виконанні.


«Запалювали» і прудкі пінгвіни.

А як же без українських народних на концерті? Діти з особливостями показали, що їм під силу багато чого. За чудові постановки пісень і танців, з якими діти виступають на мистецьких фестивалях, дякують керівнику арт-студії «Мандаринки».


Зачарувала грою на фортепіано Аня Федчишин, яка також має синдром Дауна.

Насамкінець народний ансамбль танцю перетворився у милих зайченят, які станцювали веселий рок-н-рол.

Останнім виступом діток стала спільна пісня про Україну, після чого їм вручили подарунки й запросили на фуршет і дискотеку.







 

Марія ВАВРИНЮК

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром