Деякі фракції вирішили не брати участі в сесії Луцькради

21 Березня 2017, 10:56
1407

Представники фракцій «Самопоміч», «Солідарність», «Свобода» та позафракційний Микола Яручик вирішили не голосувати на сесії міськради, засідання якої вони вважають нелегітимним.

Про це стало відомо у вівторок, 21 березня.

Представник «Солідарності» депутат Артем Запотоцький від імені фракції оголосив позицію не брати участі у сесії, оскільки рішення, що прийматимуть під час засідання, можуть бути нелегітимними.

 Його підтримав депутат від «Самопомочі» Микола Собуцький. Крім того, він наголосив, що петиція щодо саморозпуску Луцькради набрала необхідну кількість голосів для того, щоб її розглянули.

Потому слово надали Юлії Вусенко, яка закликала колег не голосувати на сесії, адже 22 березня в суді розглянуть її клопотання щодо незаконних дій депутатів під час минулого засідання. Відповідно, за її словами, обранці громади підставлятимуть лучан, адже голосуватимуть за рішення, які пізніше можуть втратити свою силу.

Підтримав таку позицію й голова фракції «Свобода» Микола Федік. Він зауважив, що необхідно дочекатися рішення суду, щоб потім не переголосовувати за прийняті рішення.

Натомість голова фракції «УКРОП» вирішив «заспокоїти обранців громади» і, посилаючись на подібний досвід в інших містах України, зазначив, що рішення минулої сесії приймали у правовому полі.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром