Луцьк, 17 червня: нові начальники, вибори ректора і п'яний шахрай

17 Червня 2015, 22:47
4728
Рішенням виконкому Луцької міської ради створили тимчасову комісію для «контролю за забудовою територій у Луцьку на відповідність до існуючих будівельних норм та містобудівного законодавства».До комісії увійшли заступник міського голови Лариса Соколовська, депутати міськради Богдан Шиба, Павло Данильчук, члени виконкому Богдан Климчук, Олег Бондарук та Михайло Щур.
 
Будівництво на Стрілецькій призупинять – за рішенням виконкому, адже забудовник ігнорує вимоги громади щодо розроблення належного плану благоустрою прилеглої території - проект розроблено зі значними порушеннями.
 
В управлінні охорони здоров'я з сьогоднішнього дня новий начальник – Микола Якимчук. На посаду директора ДКП «Луцьктепло» призначили Юрія Парафія, який до цього працював керівником Філії Самбірського Управління по експлуатації газового господарства ПАТ «ЛЬВІВГАЗ».
 
На міськвиконкомі повідомили: 18 луцьких школярів перемогли у Всеукраїнських олімпіадах. Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк сказав, що, згідно з результатами обласного конкурсу творчих звітів, Луцьк виборов І місце з напрямку художньо-естетичного виховання учнівської молоді.  НВК № 9 став «Кращим загальноосвітнім навчальним закладом 2015 року» серед загальноосвітніх навчальних закладів міст обласного значення.
 
Скандалом завершився перший тур виборів ректора Луцького національного технічного університету.  По закінченні голосування о 15:00 члени виборчої комісії сказали журналістам звільнити аудиторію, де триватиме підрахунок голосів. Журналіст Юрій Горбач викликав міліцію, яка прибула через годину. Лідером виборів на пост ректора став професор Павло Савчук, друге місце посіла його конкурентка Зоряна Герасимчук. Але остаточне рішення відбудеться після другого туру.
 
Активісти впіймали п’яного псевдоволонтера, який «збирав гроші невідомо на що». Раніше у Луцьку вже ловини шахраїв-гастролерів з інших міст, а тепер попався місцевий спритник – проживає у Луцьку на вулиці Софії Ковалевської. 
 
Під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, підтримали пропозицію секретаря Луцької міськради Сергія Григоренка перейменувати частину проспекту Перемоги – від історичного факультету СНУ до кінотеатру «Промінь» - тут знаходяться лише адміністративні будівлі і Меморіал, де похований Василь Мойсей. Крім того, на його могилі у серпні планують встановити монумент Героям Небесної Сотні, що складатиметься з фігур у натуральну величину зі справжніми обличчями полеглих. Кошторис монумента складає понад мільйон гривень. Остаточне рішення щодо монументу тепер за сесією міської ради.
 
Картину дня, за матеріалами місцевих ЗМІ, готувала Ярослава БЛИСКАВИЦЯ
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром