У Луцьку може з’явитися нова пожежна драбина, велодоріжки та музей

17 Березня 2017, 18:38
1972

П’ять луцьких проектів пройшли перший етап конкурсного відбору до програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна».

Про це у п’ятницю, 17 березня, під час брифінгу для засобів масової інформації з підсумків роботи за тиждень повідомив заступник міського голови Тарас Яковлев.

Перший етап відбору проектів по програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» завершили 15 березня. Відбір відбувався по двох пріоритетах: культурній спадщині та безпеці. Загалом виконавчі органи Луцької міської ради підготували аплікаційні форми 13-ти проектів.

«Ми по цих двох пріоритетах розробили дев’ять проектів, з них п’ять пройшли перший етап конкурсного відбору, візьмуть участь в основному відборі та претендуватимуть на фінансування по програмі «Польща-Білорусь-Україна», – зазначив Тарас Яковлев.

До п’ятірки луцьких проектів увійшли:

1. Соціальний проект, який стосується реконструкції і розбудови реінтеграційного центру, що на вулиці Данила Галицького та реінтеграційного центру на вулиці Бенделіані.

2. Один із основних заходів наступного проекту – придбання пожежного автомобіля з драбиною, за допомогою якої можна буде здійснювати евакуацію зі споруд висотою понад 40 метрів. Це, крім того, сприятиме збільшенню поверховості при будівництві багатоквартирних будинків.

3. Проект, що стосується історичної спадщини, передбачає комплекс заходів з відновлення та реконструкції споруд у Старому місті. Зокрема, передбачають відновлення вежі Чарторийських та облаштування там музею.

4. Проект, який розробляли спільно з Любліним та Львовом, що передбачає розміщення інтелектуального центру для молоді на вулиці Братковського.

5. Проект з будівництва велодоріжок у місті.

Проекти по двох інших пріоритетах відбиратимуть у червні.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром