Нове туристичне лого Волині вже розкритикували

17 Березня 2017, 17:53
2227

Новий туристичний логотип Волині «Волинь унікальна» дизайнера з Івано-Франківської області Владислава Михайліва одразу викликав дискусії у соцмережах. Так, у ньому одразу помітили помилку.

Проректорка Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анна Данильчук, переглянувши опис лого, розкритикувала новий логотип Волині. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє видання «Хроніки Любарта».

«Народ, це ж сумно-страшно. По-перше, слово «унікальний» – не працює в такому контексті, не несе ніякої інформації, чим воно відрізняє Волинь від Франківщини чи Київщини? Унікальний – означає один у своєму роді (от Ватикан, наприклад, чи Австралія), якщо ж вживати його як комплімент, а так думаю автор і задумував, тоді теж не працює, решта областей теж унікальні чимось своїм. Це так само ніяк, як написати – Волинь – красива. Так, красива. І унікальна. Але й Київщина теж», – зазнчає проректорка.

Автор у презентації написав: «Замки та палаци Волині: Луцький Замок, Замок Любарта, Олицький Замок". Анна Данильчук дивується, що переможець лого для регіонального туризму не знає, що Луцький Замок і Замок Любарта – це одне і теж, а в Олиці – палац-резиденція.

«Виявляється, на лого навіть є бурштин та його поклади і сосновий ліс. Чого ж тоді іще помп бурштинокопачів немає? Лого регіону – це ж не мапа, та й чому люди в тих крапочках мають бачити бурштин, а не скажімо, чорницю, якою теж славна Волинь?». 

«Ще, виявляється, можна на лого розгледіти орла із печаток польських часів. Але давайте чесно, це ж абсурд. Автор провів рисочку і, на тобі, бачте тут крила))) з таким же успіхом там можна побачити міст Патона чи дитячі плавки. Сумнівним тут є і доречність ідеї польського орла на логотипі області незалежної України». 

«Я вже мовчу про повне нерозуміння того, що автор мав на увазі, підписуючи орнамент вишивки і як етнічні особливості? А як козацька шабля стала унікальною складовою нашої волинської унікальності? Ну, козаки тут бували, і битви Хмельницького, але ми точно не Запоріжжя, то вже їх унікальність. Навіщо області логотип? Щоб запамятовуватися і вирізнятися. Для чого нам таке лого? Щоб було? Тоді може краще лишити просто прапор Волині?», – запитує Анна Данильчук.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром