Екологи перевірять доцільність «надмірного кронування» дерев на вулицях Луцька

17 Березня 2017, 17:06
1652

У міськраді чекатимуть на висновки представників екоінспекції, які перевірять дії замовників та виконавців робіт по кронуванню дерев.

Про це у п’ятницю, 17 березня, під час брифінгу для ЗМІ з підсумків роботи за тиждень повідомив заступник міського голови Юрій Моклиця.

Він зазначив, що нещодавнє кронування дерев, зокрема на проспектах Перемоги та Михайла Грушевського, обурило деяких лучан. Мовляв, зеленим насадженням аж надто пообрізали гілки.

«Поки що не можу надати остаточної відповіді, але певні висновки ми уже маємо. Таке кронування називається омолоджувальним. Цей тип передбачений і допустимий, але, щоб його здійснити, комунальники повинні мати вагомі підстави. На проспектах Перемоги та Грушевського, очевидно, була ще не така ситуація. Тому я підготував лист на екоінспекцію, щоб вони дали свій висновок. Після чого застосовуватимемо міри щодо виконавців чи замовників кронування», – повідомив Юрій Моклиця.

Доцільність саме такого типу кронування представники міського відділу екології не визначатимуть. Адже, за словами Моклиці, їхнє рішення, у такому разі, може бути заангажоване.

Про подібні випадки раніше повідомляли також на вул. Вінниченка та у районі ЛПЗ.

 

Оксана ВЛАСЮК

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром