Луцькрада офіційно підтримала блокаду окупованих територій

15 Березня 2017, 21:00
1637

Депутати Луцької міської ради відправили звернення до Києва, в якому заявили про засудження розгону добровольців, що організували блокаду торгівлі з ОРДЛО.

Про це йшлося на позачерговому засіданні сесії міської ради у середу, 15 березня.

Звернення адресували Президенту України Петру Порошенку, голові Верховної Ради Андрію Парубію,  Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману та головному прокурору Юрію Луценку.

У зверненні щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій  окремих районів Донецької та Луганської областей України йдеться про те, що депутати Луцькради висловлюють свою підтримку ветеранам-учасникам бойових дій АТО, які здійснюють блокаду торгівлі з терористами на сході України. Оскільки вважають, що торговельно-економічна блокаду є прямим обов’язком держави та ефективним засобом впливу на бойовиків.

Також міська рада засуджує дії спецпризначенців, які 13 березня 2017 року біля залізничної станції Кривий Торець побили та затримали учасників економічної блокади.

Відтак депутати вимагають звільнити затриманих учасників блокади,  припинити їх переслідування та закрити кримінальні справи щодо них.

Окрім того,  у зверненні вимагають встановити мораторій на ввезення та вивезення товарів на окуповані території, за винятком гуманітарної допомоги.

Вантажі гуманітарної допомоги на територію окупованих територій повинні надходити під контролем спеціально делегованих представників міжнародних організацій.

«На територію України з непідконтрольних областей потрапляє зброя, наркотики,  сфальсифікована продукція та інше.  Через лінію розмежування України постачаються нафтопродукти та вугілля,  які реалізовуються по значно завищеній вартості,  внаслідок чого українському народові суттєво підвищили тарифи на тепло та електроенергію.  Всі ці надприбутки осідають у кишенях найвищих посадових осіб держави – терористів та олігархів», - йдеться у тексті звернення.

Також Луцькрада вимагає ухвалити закон про тимчасову окупацію України та провести розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продуктів з окупованого Донбасу на територію України.

Присутні депутати підтримали проект рішення.

Нагадаємо, що частина депутатів покинула засідання ради, бо вважає її діяльність незаконною.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром