Підвищили вартість проїзду у тролейбусах

17 Червня 2015, 17:01
5360

Квиток у міському електротранспорті з 1 липня коштуватиме 1,75 гривні. 

Міськвиконком вирішив підняти вартість проїзду через зростанням цін на електроенергію, матеріали, запасні частини для ремонту та проведення технічного обслуговування рухомого складу та контактної мережі. 

Нестача обігових коштів у "Луцького підприємства електротранспорту" не дозволяє здійснювати у повному обсязі періодичне, якісне обслуговування тролейбусів, контактної мережі та платити зарплату працівникам. 

  Заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що останній раз вартість проїзду в тролейбусі зростала ще 1 квітня 2013 року до 1,25 грн.

"У плановому тарифі передбачено необхідні суми витрат на матеріали та запчастини, ремонтні роботи, адже 61% тролейбусів їздять уже понад 20 років та потребують затратних капітальних та поточних ремонтів. Значних витрат вимагає ремонт та підтримання у належному стані контактної мережі, загальна протяжність якої становить 109,15 км та 9 тягових підстанцій", - поінформував Тарас Яковлев.

    Протягом періоду застосування чинного тарифу на послуги з перевезення пасажирів міським електротранспортом відбулося ряд змін в структурі витрат тарифу.

  Рентабельність у плановому тарифі передбачено у розмірі 5%.

  Вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті (тролейбусі):

  - для підприємств, установ, організацій – 105,00 грн;

  - для населення – 90,00 грн;

   Для учнів шкіл вартість проїзду встановлено в розмірі 1 грн. за одну поїздку та вартість місячного проїзного квитка – 50 грн.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром