Сесія Волинської облради: ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ

14 Березня 2017, 14:27
3952

У Волинській ОДА зібрали позачергову сесію, на яку пообіцяли прийти активісти, аби знову вимагати від місцевої державної адміністрації Волинської області на законодавчому рівні затвердити торгівельну блокаду.

Нагадаємо, луцькі активісти організувалися і після 19:00 13 березня заблокували голову Волинської ОДА у «білому домі» і залишилися на ніч чекати звільнення затриманих.

Район.Луцьк веде текстову та фото- трансляцію з сесії.

Станом на 14:12 сесія Волинської ОДА ще не розпочалася. Зала засідань заповнена не вщент. Прибули представники громадськості, активісти, сходяться депутати.

Пряму трансляцію можна переглянути у Facebook на сторінці активіста Богдана Климчука




Від Луцькради прийшли депутати Євген Ткачук, Андрій Козюра, Ігор Поліщук, Микола Собуцький, секретар Юлія Вусенко та інші. Присутній голова облради Ігор Палиця.

Депутати обговорюють порядок денний, аби затвердити питання для розгляду.  Партія «Солідарність» на сесії відсутня, як і голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Станом на 14:20 сесія розпочалася.  Зареєструвалося 47 депутатів. «Солідарності» досі немає, депутати ж інших фракцій присутні в повному обсязі.

Станом на 14:22 Ігор Палиця привітав усіх з Днем добровольця: «Дуже добре, що за три роки ми вперше відзначаємо день добровольця, а дуже погано, що вчора українська влада розігнала «редут». Це неправильно і ми це засуджуємо».

У сесійній залі вшанували добровольців хвилиною мовчання і затвердили перше питання, зареєструвалося 7 депутатів, які почали доповідати.

Хвилина мовчання
Хвилина мовчання

О 14:31 стосовно блокади  та вчорашнього «захоплення» ОДА висловився Костянтин Зінкевич. Він каже, що захоплення не було, а була акція здорового глузду громади. «Добре що не палили шини. Добре що ми зібралися і можемо приймати рішення про наболілі питання», - сказав депутат.

Депутат Олександр Зінчук, який продовжив думку Зінкевича,  обурився діям Верховної Ради. «Ми їмо цукерки «Рошен», зроблені на крові наших героїв», – зазначив він.

Анатолій  Вітів висловив невдоволення тим, що Володимир Гунчик ігнорує сесію. «Ця людина не має права займати цю посаду, а українська влада – цинічна влада», - сказав депутат. 

Виступили ще кілька депутатів, які висловлювали обурення діями Верховної Ради.

О 14:51 слово надали секретарю Луцькради Юлії Вусенко. Вона зазначила, що напередодні зібрала голів всіх фракцій і вони всі виступили за те, щоб міська рада теж надсилала звернення до Адміністрації Президента.

Опісля слово надали активістам: о 15:10 засудження дій силовиків проти блокади підтримали представник «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук, активісти блокади Богдан Пташник та Микола Собуцький, депутат Луцької міськради Павло Данильчук.

Виступає Павло Данильчук
Виступає Павло Данильчук

Самооборонівець Олександр Ніколайчук наголосив що «Самооборона» має повне право робити народовладдя. «Якщо людей будуть надалі ігнорувати, то активісти будуть діяти радикальніше», - сказав він.

Олександр Ніколайчук
Олександр Ніколайчук

15:05 - слово має Богдан Пташник. Він проінформував, що 45 людей, яких відпустили, повернулись на блокаду. Пташник звернувся до всіх, зауваживши побачив що почалось роз’єднання. Він закликав всіх бути єдиними і не сваритися між собою.

Богдан Пташник
Богдан Пташник

Ігор Палиця натомість дивується, чому  депутати  у Києві досі не заблокували роботу Верховної Ради.

15:07 Депутат Павло Данильчук: «Зараз найголовніше – не втратити час. На всіх рівнях треба підтримати рішення».

15:08 Депутат Луцькради Микола Собуцький зачитує звернення, на що Ігор Палиця каже: «Не треба вказувати, хто має допомагати редутам, кожен має бути на своєму місці і виконувати свою роботу».

З 15:09 по 15:28 Ігор Палиця закликає усіх бути єдиними. «Ми всі за єдиний Луцьк за єдину Волинь», - каже він. 

О 15:40 рішення звернутися до Адміністрації Президента України підтримало 46 депутатів Волинської ОДА.

15:41 – депутати переходять до інших питань.

О 15:51 стало відомо, що постраждалі активісти на редуті, яких затримали вчора, пишуть заяви в правоохоронні органи про те, що розгін – незаконний. Палиця підтримав такі дії:  «Добре, що хлопці не здаються і їх дух не зламався».

Загальна атмосфера в ОДА: Волинь – перша підтримала блокаду,  з нас вся Україна бере приклад.  До слова, після прийняття першого питання, людей в залі стало набагато менше. Дискусії вщухають. Владців Луцькради вже немає. 

Станом на 16:03 сесія закінчилась. 46 депутатів проголосували за друге питання – звернення до Президента про блокаду російських банків. Голова фракції «УКРОП» В’ячеслав Рубльов проінформував депутатів та громаду, що нині голова Волинської ОДА Володимир Гунчик перебуває на своєму робочому місці в облдержадміністрації  і силою та тиском скликає всіх голів районних і селищних рад, аби останні були солідарними щодо невизнання блокади як руху опору.

Цією тезою Рубльов ще раз наголосив, що Гунчик і його партія в облраді не відповідає займаним мандатам та професійній діяльності і не виконує свої обов’язки.

16:05 – депутати вітають одне одного та розходяться.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром