Лучанка написала виклик «Гаррі Потеру»

24 Жовтня 2015, 17:01
3637

В обласній бібліотеці для дітей луцька письменниця Ореста Осійчук, яка пише під псевдо Оршуля Фариняк, презентувала книгу-переможницю конкурсу «Коронація слова» в номінації «Прозові твори для дітей».

Дві частини роману-фентезі «Айхо», який має всі шанси стати бестселером, потіснить на книжкових поличках уже звичного «Гаррі Поттера», вважають методисти Волинської обласної бібліотеки для дітей, які організували презентацію.

Читачів, які прийшли на зустріч,  цікавила і історія написання роману, і творчий шлях молодої письменниці, і пошук імен для персонажів та творчі плани.

Школярі 4-Б класу Луцької гімназії № 4 ім. Модеста Левицького підготували сюрприз для пані Орести – власні ілюстрації до її твору.

«Бібліотекарі та письменники об`єднують свої зусилля в пропагуванні читання саме підлітків. Сьогодні наше завдання – подружити літературного героя Айхо із нашими читачами. Знайомлячи чи обговорюючи із школярами такі художні твори, поведінку персонажів, підіймаючи теми дружби, любові, комунікації, ми  допомагаємо нашим педагогам та батькам виховувати дітей. Разом вчимо їх думати, співпереживати, бути активними громадянами», – розповіла модератор зустрічі та завідувач краєзнавчого відділу бібліотеки Ольга Окунєва.

Як зазначив у передмові до роману шоумен, телеведучий Олександр Педан: «Айхо дорослішає, а разом з ним дорослішає його історія… Діти поринуть у справжні пригоди та знайдуть відповіді на безліч запитань; дорослі згадають почуття, які забувати не хочеться і не варто. Розв’язати «клубок»  детективного фентезі буде цікаво всім без винятку. І коли тобі здається, що ти вже знаєш розв’язку,  – автор перемагає! А тобі приємно, тому що все тільки починається».

Подія закінчилась колективним фото з вдячними читачами і автографами для дітей.

До слова, Оршуля Фариняк - (літературне псевдо української письменниці Орести Осійчук) народилася 1 червня 1982 року в смт. Журавне Львівської області.

Зараз письменниця проживає в Луцьку. У 2013 році за свій перший роман-фентезі «Айхо» нагороджена першою премією Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Прозові твори для дітей», а також у 2015 році автор отримала відзнаку порталу «BaraBooka. Простір української дитячої книги» у номінації «За найкращий дебют молодого автора …»

Незабаром побачить світ вже третя  частина роману Оршулі Фариняк. Ряд  сучасних  літературних критиків називає  цей  прозовий твір української письменниці рівнозначним за силою художнього вираження знаменитому «Гаррі Поттеру» англійки Джоан Роулінґ.

Коментарі
25 Жовтня 2015, 03:24
Хоч у заголовку не помиляйтесь. Поттеру - з двома буквами т
08 Грудня 2015, 11:14
Читала першу частину - супер! Хочу побачити продовження)))
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром