Волі: активісти пікетували російський банк

13 Березня 2017, 21:45
1628

У банк, який визнає паспорти самопроголошених «ДНР» та «ЛНР», луцькі активісти прийшли з паспортами на імена персонажів мультсеріалу «Сімпсони».

Акція, спрямована проти російського бізнесу в Україні, відбулася 13 березня поблизу відділення «Сбербанку» на проспекті Волі у Луцьку, - повідомляють Волинські Новини.

Як розповів організатор акції, представник руху «Іскра» Матвій Сахно, оскільки «Сбербанк» почав приймати паспорти так званих «ДНР» та «ЛНР», активісти сьогодні підготували паспорти вигаданих персонажів, на які намагатимуться оформити депозит. Так, він продемонстрував паспорт на ім’я персонажа мультсеріалу «Сімпсони» Неда Фландерса. Для пікету банку підготували також великий банер з написом «геть російський бізнес».

«Якщо у «Сбербанку» можна мати депозити громадянам «ДНР» і «ЛНР», чому тоді не можна персонажам «Сімпсонів»?» - запитує активіст.

Активісти стверджують, що виступають проти російського бізнесу на території України та скандували гасло «геть російський бізнес». За протестувальниками спостерігали правоохоронці.

Втім, активісти так і не змогли потрапити всередину відділення «Сбербанку», адже відділення раптово зачинили «на технічну перерву», тож акція протривала лише декілька хвилин. Зауважимо, що через незаплановане закриття відділення висловлювали невдоволення клієнти банку – претензії активістам намагалася висунути жінка, яка, мовляв, саме хотіла отримати грошовий переказ, а чоловік поважного віку, лютуючи, випробовував на міцність зачинені двері відділення ногами.

На запитання про можливі наступні акції протесту Матвій Сахно відповів, що таким чином можна приходити щодня і тоді «Сбербанк» у Луцьку взагалі не працюватиме. Активіст зауважив, що має багато вільного часу для подібних акцій.









 

Коментарі
14 Березня 2017, 00:39
Чому не замурували? Засцяли?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром