Народний Рух України закликає Луцькраду саморозпуститись

13 Березня 2017, 14:53
1764 Джерело: grushevskogo5.com

Луцька міська організація Народного Руху України зробила заяву щодо ситуації в Луцькій міській раді та закликала її до саморозпуску.

Відповідний лист-заява надійшов на електронну адресу Район.Луцьк.

Публікуємо звернення без змін та доповнень.

«Луцька міська організація Народного Руху України стурбована бездіяльністю депутатів Луцької міської ради та засуджує їх дії. Замість того, аби виконувати делеговані жителями міста Луцька права та обов’язки офіційно представляти та відстоювати інтереси виборців кожного виборчого округу, а також вирішувати нагальні проблеми територіальної громади в представницькому органі влади, депутати фактично заблокували діяльність Луцької міської ради.

Лучани обирали депутатів не для того щоб вони вирішували вказівки своїх «політичних босів» та вели політичні інтриги, а для конструктивної та злагодженої роботи на благо міста загалом, та конкретних виборчих округів, на яких депутати були обрані, зокрема.          

Законодавчо депутат міської ради зобов’язаний додержуватися Конституції та законів України, регламенту ради та інших нормативно-правових актів, що визначають порядок діяльності ради та її органів, а також брати участь у роботі ради, постійних комісій та інших її органів, до складу яких він входить, всебічно сприяти виконанню їх рішень.

З огляду на це, враховуючи, що депутати Луцької міської ради двічі не змогли зібратися та провести засідання сесії ради, не вирішують питань віднесених до її відання, чим порушують п.2 ч.1 ст.78 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», що є підставою для припинення повноважень ради, ЗАКЛИКАЄМО депутатів Луцької міської ради прийняти рішення про саморозпуск та звернутися до Верховної Ради України з ініціативою про призначення позачергових виборів міського голови та депутатів міської ради.

Одночасно закликаємо представницький орган міста припинити пусті обговорення та зрештою розпочати об’єднавчі процеси з прилеглими сільськими радами, які виявили готовність об’єднуватись в одну територіальну громаду.

Вважаємо, що в цілях економії коштів платників податків та в інтересах громади, є доцільним проведення одночасних виборів Луцького міського голови  та депутатів Луцької об’єднаної територіальної громади.

Слава Україні! – Героям Слава!»

Нагадаємо, на пленарне засідання сесії Луцькради зареєструвалися всього 15 депутатів, тому засідання вкотре не відбулося.

Не прийшли депутати від фракції УКРОП, «Батьківщини» та представники інших фракцій. Наприклад, Євген Ткачук так і не дочекався засідання, а покинув Раду, заявивши, що має важливіші справи.

У міськраді почали говорити про перевибори через патову ситуацію. ВО «Свобода» зробила заяву про розпуск депутатів.

Читайте також: Лист про проведення 20-ї сесії дали підписати тільки обраним депутатам

Читайте також: Відголоски сесії Луцької міськради: заяви політиків, коментарі журналістів

Читайте також: «Це їм прийшла вказівка від «папіка» – не прийти і робити тут таке», – депутат про події в міськраді

Коментарі
14 Березня 2017, 15:00
Сидит укроп и чуб свисает, <br/>А вильность мимо пролетает. <br/>Натёрли стринги между ног, <br/>Жмут кружева от пэрэмог.<br/>На вазелин не заработал..<br/>Хоть сало есть намазать ж..у... <br/>В ЕС ворота не скрипят, <br/>ЖинкИ по трассам шестерят.. . <br/>Все бандерАсом обзывают, <br/>Родня в окопах догнивает...<br/>Сидит и думает укроп:<br/>- За что скакал я, долб...б??
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром