У Луцьку дітей з Волновахи вчили малювати писанки

11 Квітня 2015, 12:38
6073

У приміщеннях арт-галереї “Луцьк” та Палацу культури міста Луцька відбувся майстер-клас з писанкарства для дітей, які прибули до Луцька з міста Волноваха Донецької області.

Захід відбувся у суботу, 11 квітня, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Майстер народних ремесел, член національної спілки народного мистецтва України Андрій Бондарук та майстер писанкарства, викладач Луцької художньої школи Віра Конська навчали дітей розписувати воском яєчка та фарбувати їх природними та хімічними барвниками.

Також вони розповіли гостям про важливість збереження національних традицій народного мистецтва писанкового розпису та Великодні звичаї Волині. Більшість дітей вперше взяли до рук писачки і розписали яєчка, які повезуть своїм рідним як Великодні сувеніри. Майстер-клас справив на них незабутні враження, а тому діти обіцяли навчити писанкарству своїх друзів у Волновасі.

А ще діти мали нагоду поспілкуватися із митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом, який розповів їм про історію Свято-Троїцького кафедрального собору та православні традиції святкування Христового Воскресіння. Разом із владикою діти побували у соборі Святої Трійці, Волинській православній богословській академії, жіночому Катеринівському монастирі.

Нагадуємо, що до Луцька приїхали 68 дітей та 11 дорослих з міста Волноваха. Це продовження співпраці у рамках підписаного 25 лютого Меморандуму про співробітництво між Луцьком і Волновахою. Гості братимуть участь у святкових великодніх заходах, які будуть відбуватися у місті. Перебуватиме делегація з міста Волноваха у Луцьку до 15 квітня.

Коментарі
24 Серпня 2015, 19:48
А чому не називається той, хто першим підняв прапор? Це був Михайло Гуйвик.
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024