«Хто не зможе торгувати – ті просто зникнуть»: підприємці починають платити за благоустрій

11 Березня 2017, 13:30
2789

У Луцькраді масово продовжують паспорти прив’язки для тимчасових споруд, проте відтепер власники кіосків змушені будуть платити податок за користування елементами благоустрою.

Про це на прес-брифінгу розповів заступник міського голови Сергій Григоренко у п’ятницю, 10 березня.

Нагадаємо, нещодавно у міській встановили плату за користування об’єктами благоустрою для підприємців. Платити за користування благоустроєм у різних частинах міста власники МАФів будуть по-різному. Для цього розрахували коефіцієнт, що враховує місце розташування споруди. Так у центральній частині міста у межах вулиць Набережна, Стрілецька, Карпенка-Карого, на території історико-культурного заповідника та центрального парку він становитиме – 1,5. На великих вулицях, таких як Воїнів-Інтернаціоналістів та Героїв УПА знизиться до 1,25. А на невеличких вулицях та дворових територіях встановили коефіцієнт – 1.

За словами заступника мера, зараз  у Луцькраді активно продовжують паспорти прив’язки і на наступне засідання виконавчого комітету виноситимуть більше 10 проектів по окремих кіосках. Якщо члени виконкому рішення підтримають, то це будуть перші кіоски,  які почнуть платити податок до міського бюджету.

До прикладу, кіоск на вулиці Кравчука, з загальною прощею орендованої ділянки у 35 метрів квадратних, приноситиме до міського бюджету 743 гривні у місяць.

Сергій Григоренко зазначає, що перевести всі підприємців на нові умови цьогоріч не вдасться, адже добровільно підприємці платити податок не хочуть.  Проте після завершення терміну дії паспорта прив’язки, міська рада пропонуватиме укласти договір, що передбачає орендну плату за користування об’єктами благоустрою.

Так, за словами заступника мера, Луцьк у 2018-2019 роках зможе отримати до бюджет додаткових 4 мільйони гривень.

«Коли ми всі кіоски переведемо на цю систему оплати, це плюс 4 мільйони гривень додаткових  до бюджету міста. А хто не зможе торгувати – ті просто зникнуть, бо вони не витримають. З одного боку зможемо очистити від слабких, несумлінних  підприємців, з іншого – залучити ще одне джерело реальних  надходжень до бюджету міста». – констатував Сергій Григоренко. 

Коментарі
12 Березня 2017, 13:56
Економічна Реформа по ЖИДОВСЬБКИ-все правильно , спочатку знищим малих і середніх підприємців, потім роздеребаним що осталось і запусти підприємців з Європи та Раши!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром