Говорили-балакали: громадські слухання щодо вартості проїзду виявилися безрезультатними

11 Березня 2017, 10:02
2160

Перевізники наполягають на підвищенні тарифу, а лучани вважають їх вимоги необґрунтованими та не згодні платити за проїзд більше.

Громадські слухання щодо підняття вартості проїзду у маршрутних таксі відбулися у п’ятницю, 10 березня.

Зареєструвалося на слухання 250 лучан, завітали також представники міської ради,  перевізники та громадські активісти.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко вкотре нагадав, що згідно до розрахунків, які провели у міській раді, вартість проїзду має становити 4 гривні.

Він зауважив, що лучани часто скаржаться на погані умови перевезення у маршрутних таксі та визнав, що більшість нарікань – справедливі. Проте, зазначив, що звинувачувати усіх перевізників не варто,  адже транспортна система у місті працює досить непогано.

Крім того,  якщо проаналізувати вартість проїзду у інших українських містах,  то видно, що багато обласних центрів уже підняли ціну за проїзд, або ж готують регуляторні акти для підняття тарифу.

Так, вартість проїзного квитка до 4 гривень мають підвищити у Чернігові та Житомирі,  до 5 гривень у Львові та Чернівцях. Крім того,  такі міста, як Тернопіль та Ужгород наразі уже платять за проїзд по 4 гривні.

Директор ТОВ ВТП «Санрайз» Юрій Девіцький також додав, що при такому тарифі підприємство не тільки не може оновити рухомий склад, а й має борги перед постачальниками палива та гуми. З його слів, новий автобус вартує зараз близько 1,5-2 мільйонів гривень, відповідно грошей на покупку у перевізника немає.

«З кожним днем ми заганяємо транспорт під плінтус і кожен день у мене зростають борги», – констатував Юрій Девіцький.  

Натомість депутат міської ради та один з ініціаторів громадських слухань Павло Данильчук вважає, що піднімати тариф рано. На його думку, пасажиропотік на рейсах дослідили не достатньо ретельно тому варто провести моніторинг на усіх маршрутах і тільки після цього виносити питання на виконком. Крім того,  він запропонував впровадити електрону систему обліку пасажирів.

Зрештою, після бурхливих обговорень, жодне з запропонованих рішень на громадських слуханнях не підтримали.

Нагадаємо, що 7 березня на засідання виконавчого комітету виносили проект рішення про підняття вартості проїзду у маршрутних таксі. Проте члени виконкому таке рішення не підтримали






 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром