Більше 200 лучан одночасно прочитали вірш Тараса Шевченка

10 Березня 2017, 16:48
2241

Понад дві сотні жителів Луцька доєднались до Міжнародного флешмобу, приуроченого до Дня народження Тараса Шевченка.

Захід відбувся біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки у четвер, 9 березня.

Одночасно в різних містах України та Європи усі охочі зібрались, щоб вшанувати пам’ять митця та прочитати разом його вірш «В казематі».

Завітали на захід і діти, і студенти, і пенсіонери. Дехто прийшов зі своїм «Кобзарем», а хтось читав вірш напам’ять. Кожен, хто потребував, отримав листок з надрукованим текстом вірша. Незважаючи на технічні негаразди та затримки, видовище вдалось. Понад дві сотні людей одночасно прочитали видатний твір Тараса Шевченка. Окремих учасників флешмобу особливо переповнювали емоції і вони плакали просто під час декламування вірша.

Студентка Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Оксана Кльоц розповіла, що їй дуже приємно бути частиною такого дійства.

 «В цей день я просто хотіла долучитись до масштабної події та вшанувати пам'ять видатного митця. Адже цей флешмоб дав можливість вкотре разом із цілим світом творити історію», – сказала дівчина.

Слід зазначити, що цей флешмоб розпочав благодійну акцію «Серце до серця». Про важливість події розповіла головний координатор благодійної акції «Серце до серця» у Волинській області Наталія Савчук.

«До Дня народження Тараса Шевченка ми зробили його теж волонтером, щоб показати жителям Луцька, що благодійність і волонтерство необхідні. Хочемо зробити яскравий старт і таким чином зібрати якомога більше коштів для Волинської обласної дитячої лікарні на медичне обладнання діткам з вадами зору», – запевнила Наталія Савчук.
























 

Юлія КАРМАНСЬКА

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024