Лист про проведення 20-ї сесії дали підписати тільки обраним депутатам

10 Березня 2017, 15:40
1472

Не всім депутатам Луцької міської ради пропонували підписати звернення з вимогою провести 20-е пленарне засідання сесії міської ради. 

Про це повідомила секретар міської ради Юлія Вусенко на прес-брифінгу у п’ятницю, 10 березня. 

Вона зауважила, що звернення від депутатів Луцької міської ради про проведення 20-ї сесії підписали 24 депутати. Проте, ні їй, як секретарю міської ради, ні решті депутатів про такий лист не повідомляли.

«Я про це дізналася, тільки коли звернення принесли до секретаріату. В зверненні йдеться про те, що відбувається необґрунтована, незаконна та без будь-яких поважних причин відмова розпочати та провести пленарне засідання 20-ї сесії», – розповіла Юлія Вусенко. 

Проте зауважила, що жодних порушень законодавства немає, адже вона, як секретар ради, видала розпорядження про призначення 19-ї позачергової та 20-ї чергової сесії.  

«19-а сесія двічі збиралася у неповному складі депутатів, які спочатку не вставляли картки, а вдруге взагалі не з’явилися у сесійну залу», – пояснила секретар ради. 

Відтак, говорити про порушення законних прав мешканців, на думку Вусенко, недоречно. 

Також вона додала, що вже наступного тижня повідомить про продовження 19-ї позачергової  сесії. 

«Ми будемо говорити про проведення позачергової сесії з винесеним одним питанням – про взяття до відома факту смерті Луцького міського голови. Ніхто з депутатів, які не підписали звернення, не зацікавленні у тому, аби питання відтягувалося. Єдине питання, яке відкрите – проведення 19-ї сесії», – підсумувала Вусенко.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром