«Укрпошта» вбиває українську пресу, – луцький газетяр

08 Березня 2017, 12:54
2249

Національна спілка журналістів України засудила непартнерські дії «Укрпошти», яка лобіює різке підвищення тарифів на прийом і доставку видань за передплатою. 

Спілка закликає не припустити прийняття наказу про їх затвердження – відповідний проект документа опублікований на сайті Міністерства інфраструктури. Його обговорення триватиме до 3 квітня, повідомляє АТН.

«НСЖУ виступає категорично проти такого підвищення, особливо на тлі неповернення газетам коштів за підписку і низької якості послуг підприємства, – зазначає перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. – З приводу блокування коштів передплатників і неможливості впровадження нових тарифів ми вже звернулися в Кабмін. Зараз починаємо опитування редакторів і газетярів, які аргументують свою незгоду з такими тарифами низькою якістю поштових послуг. За результатами опитування НСЖУ додатково аргументує заперечення щодо намірів Укрпошти».

Ключові зауваження редакторів – скарги на незадовільну якість доставки преси.

Ініційоване Укрпоштою підвищення тарифів назвав практично вбивчим  Олександр Згоранець (газета «Волинь-нова», Луцьк): «Абсолютно не підтримую (підвищення тарифів - ред.), тому що це вбиває українську пресу».

Коментарі
08 Березня 2017, 23:21
На халяву хочете?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром