Юлії Вусенко рекомендують зібрати сесію міськради

07 Березня 2017, 13:13
1435

Секретареві міськради рекомендували скликати чергову сесії заради вирішення низки земельних питань та розподілу 600 мільйонів гривень субвенцій та залишків члени бюджетної комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 7 березня, пише ІА Волинські новини.

Нагадаємо, 19-ту позачергову сесію міськради перервали на невизначений термін.

Депутати звернулися з проханням до секретаря міськради Юлії Вусенко щодо скликання сесії міськради.

Читайте також: Відголоски сесії Луцької міськради: заяви політиків, коментарі журналістів

Так, член комісії Сергій Була пропонував відкласти розгляд двох дискусійних питань – щодо припинення повноважень міського голови та звільнення секретаря міськради і розглянути бюджетні та земельні питання у рамках чергової сесії.

Член комісії Борис Смаль зауважив, що секретар міськради вперто вважає, що 19-та позачергова сесії міськради усе ж розпочалася.

Читайте також: «Перша спроба розбилася об непохитну Юлію Вусенко»

Депутат Григорій Пустовіт зазначив, що відповідно до закону, сесії повинні проводитися не більше, ніж раз на квартал, а сесії, де розглядають земельні питання – не рідше, ніж раз на місяць, незалежно від того, закрили сесію чи ні і чи подобається депутатам порядок денний. Отже, сесія повинна відбутися раз на місяць, а те, що у лютому сесія не відбулася – це порушення закону і цим повинна займатися постійна комісія з питань регламенту.

З його слів, один з висновків комісії повинен зобов’язати секретаря міськради ініціювати проведення 20-ї чергової сесії, під час якої депутати повинні розглянути земельні питання. Він відзначив – якщо почати знімати якісь питання з порядку денного, це лише законсервує напругу.

Голова комісії Павло Данильчук нагадав, що йдеться також про розподіл 600 мільйонів гривень субвенції та залишків, тому варто рекомендувати секретареві міськради зібрати чергову сесію.

Отже, члени комісії рекомендували Юлії Вусенко скликати найближчим часом чергову сесію міськради у зв’язку з великою сумою нерозподілених коштів субвенції та залишків з минулого року, а дату та час узгодити з керівниками фракцій.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром