Княгининок: хочуть збудувати новий завод

06 Березня 2017, 21:03
2334

На території Княгининівської сільської ради хорватський інвестор спільно з українським партнером хочуть звести сміттєпереробний завод вартістю 25 мільйонів євро.

Про це 6 березня під час засідання робочої групи з питань вивчення ситуації на Брищенському полігоні повідомила очільниця Княгининівської об’єднаної територіальної громади Олена Твердохліб, - повідомляє Волинське агентство розслідувань.

За її словами, проект про облаштування сміттєпереробного заводу у селі Сирники до Маяківської сільради подали у 2014 році. Проте тодішній проект на площі 6 га пролягав над газовою трубою, тому технічно не міг бути реалізованим. Відтак, тепер знайшли ще одну прилеглу ділянку, тому проект можуть «посунути». Тож інвестор із Хорватії долучає до співробітництва українського інвестора, який на умовах фінансування 50/50 долучиться до будівництва заводу за 25 мільйонів євро.

Зараз готуються розробляти новий проект землеустрою. Проект можна реалізувати та ввести в експлуатацію за 9 місяців.

За словами Твердохліб, у Луцька «проситимуть» сміття для переробки. За її словами, інвестори обіцяють побудувати та ввести у користування завод протягом 9 місяців. Мешканці Сирників не проти переробки сміття, вони категорично не згодні лише із його спалюванням. Зрештою, такої процедури не заплановано проводити на заводі.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром