Кінець безліміту для пільговиків: у луцький тролейбусах поставлять валідатори

04 Березня 2017, 14:13
2425

Уже з 27 березня в електротранспорті міста запрацюють валідатори.

Пристрої будуть здійснювати електронний облік нульових квитків для пільговиків, щоб знати їх реальну кількість, пільгових для школярів та повних квитків для звичайних пасажирів. Про це повідомив заступник луцького міського голови Сергій Григоренко під час брифінгу 3 березня.

 «Зараз відбувається навчання кондукторів. Десь в квітні-травні ми хочемо, щоб запрацювала система обліку пасажирів по картках. Ми ведемо перемовини з «Приватбанком», бо це найпотужніший банк в системі електронних послуг. Спочатку думали випускати картку лучанина, але вартість такої картки суттєва – більше як 100 грн, тобто банку треба було б 5-7 мільйонів гривень на випуск карток. Це дороге рішення. Банк запропонував прив’язуватись до існуючих кредитних чи пенсійних карток», – пояснив Сергій Григоренко.

Із запровадженням карток кількість щоденних поїздок пільговиків буде обмеженою, оскільки держава не відшкодовує кошти за їхній проїзд.

«На жаль, пільговики більше не зможуть їздити безлімітно. Можливо 4 рази, можливо  2 рази вдень, ще буде обговорення. Закон дає таку можливість. Альтернатива цьому – лише повна зупинка громадського транспорту. Якщо не введемо цю систему, то через півроку закінчаться всі гроші», – стверджує заступник мера.

Як зазначалось під час брифінгу, найближчим часом це питання винесуть на обговорення, де буде зазначено, як отримати цю картку, як користуватися  і скільки пільгових поїздок в місяць/день буде на цій картці.

 

Ірина ТВЕРДА

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром