«Ніхто не хоче йти працювати в дитячі поліклініки», – Андрій Киця

04 Березня 2017, 13:42
1738

Молоді спеціалісти-медики із задоволенням йдуть працювати у приватні клініки, а от у державні їх «не тягне».

Про це повідомив заступник Луцького міського голови Андрій Киця, повідомляє видання «Волинські новини».

«Ніхто не хоче йти працювати в дитячі поліклініки. В приватні клініки йдуть, а в державні ні. Старші ще тримаються на місцях, а молоді не хочуть», – каже посадовець.

Нагадаємо, вже тривалий час в дитячій поліклініці міста – кадровий дефіцит. Особливо це стосується вузькопрофільних спеціалістів.

Як свого часу розповідала головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська, торік за 9 місяців звільнилося 12 лікарів, водночас новий прийшов лише один.

Відповідно до норм, одного пацієнта оглядають від 7 до 12 хвилин, від 24 до 32 пацієнтів залежно від лікарської посади на день. Це означає, що лікар повинен мати досить високу кваліфікацію для того, щоб за цей час поставити діагноз та дати рекомендації. Наразі лікарі ці показники перевиконують, наприклад, ортопед приймає до 120 пацієнтів на день, що, звісно, має вплив на якість обстеження пацієнтів. Загалом на день у поліклініці налічують 2130 відвідувань.

Коментарі
04 Березня 2017, 17:30
А чому відсутня інформація про вакантні місця на державному сайті "безробіття"? Бажаючі є, тільки інформація ця простим людям недоступна.
04 Березня 2017, 20:02
Щоб потрапити до лікаря, необхідно спочатку приїхати до дитячої поліклініки та записатись у журналі. До деяких спеціалістів - черги на місяць вперед. Тому потрібно прийти о 8 год. ранку та спробувати взяти талончик (якого може й не бути). Потім треба вистояти в черзі до лікаря. Добре, якщо ніхто на посвариться в черзі. І це при сучасних комп'ютерних технологіях, коли можна було б організувати реєстрацію он-лайн!!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром