КП «Ласка» прилаштувало понад тисячу тварин за рік

02 Березня 2017, 17:08
5075

У кінці року до КП «Ласка» завітав Брайан Фолкнер з англійської організації Фонд Нейчевоч інспектувати діяльність комунального підприємства «Ласка».  

Фонд Нейчевоч виступає спонсором даного закладу і тому Брайан без попередження навідався до України побачити роботу КП. Він був приємно вражений і відзначив у своєму звіті, що тварини доглянуті, щасливі, чисто, наскільки це максимально можливо за умови, що приміщення, які використовуються, не нові.

Також Брайан повідомив, що кілька зоозахисників сумніваються, що КП «Ласка» прилаштовує понад тисячу тварин за рік, мовляв таке не під силу нікому, тому Брайан попросив поглянути на акти-прийому передач та об’їхати адреси прилаштованих тварин. Перед тим попередньо він підписав угоду про нерозголошення персональних даних, згідно якої директор перед поїздкою зателефонує людям, яких у випадковому порядку вибере Брайан, і запитає дозволу чи можна до них навідатись.

З сотні актів Брайан сам у довільному порядку обрав десять адрес і почався обдзвін в його присутності. Власники тварин радо хотіли побачили англійця у себе дома і дали дозвіл на приїзд. Брайан за свої кошти заправив авто, оскільки вибрані ним нові власники тварин проживали не лише в Луцьку, а й далекого за його межами.

Кожна родина зустрічала гостей по-своєму, бабці у селах намагалися згадати бодай якесь слово по-англійськи, щоб порадувати гостя. Щебечучи безупинно про своїх улюбленців, лучани розпитували про життя за кордоном і розповідали про своє тут.

За кілька днів об’їздили усі адреси, Брайан з дозволу власників зробив фото і також висловив свої приємні враження. Він наголосив, що тварин у родинах люблять, дбають про них і що найголовніше – КП «Ласка» дійсно прилаштовує тварин у родини.










Також Брайан помітив, що комунальне підприємство не має, де зберігати м’ясну продукцію і запропонував допомогу. Він оголосив конкурс по поверненні і запропонував директору КП «Ласка» взяти участь у ньому, адже крім нього у журі було багато людей, яким треба було довести, що це нагальна потреба для підприємства і що кошти має отримати саме воно.

Після проходження усіх форм та написаних документів КП «Ласка» виділили кошти на морозильну камери. Наразі вона уже на території в найближчі дні буде монтуватися.  Брайан також відмітив, що при веденні звітів для Фонду Нейчевоч не розділяється тварини на котів та собак, а подається загальна статистика – тварини, тому з нового року рекомендував ввести дані з розділенням, що було зроблено.

Організація Фонд Нейчевоч дуже сприяє розвитку КП «Ласка», тому детально перевіряє його. Незапланована перевірка показала, що англійці задоволені роботою підприємства, в звіті Брайана Фолкнера відображене наступне:

«Інспекція: Комунальне підприємство «Ласка», Луцьк, Україна.  Інспекція, яку було проведено без попередження Брайаном Фолкнером, незалежним спеціалістом з добробуту тварин.»

ВСТУП

З 7 до 10 листопада 2016 року включно, Фонд Нейчевоч делегував пана Фолкнера, незалежного спеціаліста з добробуту тварин, для проведення інспекції КП «Ласка» у м.Луцьк без попередження. Метою перевірки було вивчення конкретних заяв, які надійшли до Фонду Нейчевоч з шісти різних джерел щодо добробуту тварин, які знаходяться під опікою КП «Ласка», та щодо нецільового використання пожертвувань. Через те що кошти, які ми передавали КП «Ласка» протягом останніх кількох років, були пожертвувані нам тими людьми, що нас підтримують, ми були зобов’язані реагувати відповідним чином.

О 09:45 7-го листопада пан Фолкнер без попередження приїхав до КП «Ласка» для проведення інспекції. Було важливо, щоб не було попередження, тому що пан Фолкнер мав перевірити роботу підприємства такою, яка вона була зазвичай, без можливості співробітників поліпшити чистоту та плин роботи в рамках підготовки до відвідувачів. Додатково до візиту, пан Фолкнер також оглянув записи про тварин і провів перевірки будинків, куди було прилаштовано тварин, яких пан Фолкнер випадково обрав серед записів у офісі. Він також зустрівся з волонтерами та координаторами схеми Вилов\Стерилізація\Повернення під опіку.

ВИСНОВКИ

Здоров’я та добробут тварин, які знаходяться у КП «Ласка» - хороше. Не виявлено жодних доказів, що підтверджують твердження про жорстоке поводження з тваринами, що було найбільшим занепокоєнням Фонду Нейчевоч. Тварини на території КП виглядали здоровими, та було видно, що їх добре годують. Також були тварини у кімнаті для післяопераційного догляду, які проходили лікування.

Прибиральники судячи з усього, роблять все можливе, щоб тримати вольєри для собак чистими, проте, беручи до уваги, що все, що є на території КП, було побудовано з використанням старих, непотрібних будівельних матеріалів, сама природа матеріалів запобігає глибокому очищенню і ретельному дезінфікуванню. Ці проблеми будуть вирішені, коли КП «Ласка» досягне успіхів у своєму прагненні забезпечити істотне фінансування від ЄС для побудування повноцінного притулку.

Кожний вольєр містив саморобні буди для захисту собак від холодної погоди, пан Фолкнер рекомендував додавати більше соломи у зимній період для забезпечення собак додатковим теплом.

Обладнання для приготування їжі є елементарним, але їжа готується ретельно і, хоча і не на високому рівні, це адекватно поживна дієта для тварин. Проте, зберігання швидкопсувних продуктів повинно бути поліпшено. Загальний знос обладнання, придбаного Фондом Нейчевоч для КП «Ласка» доводить, що обладнання в даний час добре застосовується. Всі прилади були в наявності, що доводить, що жоден з них не було продано відповідно до звинувачень.

Коментарі
06 Березня 2017, 19:52
дайте ваш номер телефону
06 Березня 2017, 19:53
підприємство Ласка
01 Червня 2017, 15:01
Куди прилаштовує?по будинках волонтерів?чи на той світ?я сама звідти забрала вісім собак і вагітних дві кішки лікувала і знаходила господарів деякі померли є заключення лікарів.Ласка "пристраює" хворих тварин покалічених які мають шанс жити навіть не лікує А Браян не знаючи мови з потрібним перекладачем я вам у себе на районі тисячу таких "прилаштованих" знайду
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром