У Луцьку планують відродити фестиваль «пісень для інтелигенції»

01 Березня 2017, 23:07
1566

Фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Оберіг», який вже не проводився майже три десятки років, планують відродити у Луцьку.

Про це повідомив депутат Волинської облради Сергій Сівак, повідомляє видання «Вголос».

«У кінці 80-х – на початку 90-х років, саме на зламі епох, двічі проводився фестиваль «Оберіг». Потім дійство проводилося ще, здається, двічі за часів незалежності країни, однак через чвари між організаторами фестиваль припинив своє існування. Ми вирішили його відродити, бо є потреба. Є багато талановитої молоді, яка себе не проявила.

Власне завданням нашого фестивалю буде те, щоб людей, які на локальному рівні грають та співають, показати загалу. Авторська пісня і співана поезія – доволі специфічний жанр мистецтва, котрий не розрахований на широку аудиторію, а більше на інтелігенцію. Те, що фестиваль прижився у Луцьку, піднімає реноме міста на території України в культурному рейтингу. Нині людей, які співають свої пісні під гітару чи під фортепіано дуже багато, соціальна активність підвищилася. Це пов’язано і з подіями на Майдані, і з подіями на Сході, тому ми просто маємо відновити фестиваль», – розповів Сергій Сівак.

За його словами, долучитися до фестивалю «Оберіг» уже зголосилися Марійка Бурмака, сестри Тельнюк, Юрій Андрухович, Роман Коляда, брати Капранови та інші. Попередньо проведення фестивалю запланували на 3-4-5 листопада 2017 року у Палаці культури міста Луцька та Волинському обласному музично-драматичному театрі ім. Шевченка.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром