Лучани не платитимуть більше чотирьох гривень за проїзд, – заступник міського голови

01 Березня 2017, 16:32
1940

На найближчому засіданні міськвиконкому голосуватимуть за підвищення тарифу за проїзд в громадському транспорті до 4-х гривень – і ні на копійку більше.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко 1 березня заявив, що на сьогодні немає жодних економічних обгрунтувань для тарифу більшого, аніж 4 гривні, повідомляє видання «Конкурент»

Він додав, що управління транспорту і зв'язку проводило дослідження пасажиропотоку, результати якого показали, що тариф має бути в районі 3,70 – 3,80 гривень. Більшість з маршрутів «виходять» на 4 гривні. Тому із розрахунків транспортного управління і антимонопольного комітету підстава для підвищення тарифу до 4 гривнень є, але ні на копійку більше.

«Ні 4,50 гривень, ані 5 гривень – це абсолютно необґрунтовані вимоги. Тому наша позиція залишається незмінною: коли буде призначене засідання виконкому, ми будемо виносити той проект рішення, який погодив антимонопольний комітет», – сказав Сергій Григоренко.

Також Григоренко зауважив, що перевізники просили зібрати засідання виконкому, якомога швидше, щоб пояснити критичну ситуацію з транспортом і те, що підняття тарифу важливе для того, аби вони змогли оплатити заборгованість за паливно-мастильні матеріали.

«З іншого боку я розумію, що в транспорту непроста ситуація. Там дійсно зросло пальне, тому ще раз кажу: наша позиція грунтується на розрахунках, і ми не керуємось емоціями чи політикою. 4 гривні – це обґрунтовано», – сказав Сергій Григоренко.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром