Картини луцької художниці експонують у шахтарському містечку

27 Лютого 2017, 20:01
4949

У Нововолинському народному історичному музеї діє виставка робіт відомої луцької художниці, члена Національної спілки художників України Зіновії Рубан.

Вона — із числа найяскравіших сучасних майстрів пензля нашого краю. Її  творчість  знають не тільки в Україні й Західній Європі, а й у Канаді, Сполучених Штатах Америки й Австралії, - повідомляє сайт ВРД НСТКУ.

Провісником весни і знаковою мистецькою подією в Нововолинську стала персональна виставка живопису члена Національної  спілки  художників  України лучанки Зіновії  Рубан. Її шкільні роки і юність пройшли в  місті шахтарів.  Цей  факт  зацікавив  керівника народного історичного музею Тетяну  Марценюк.

– У нашому місті з’явилася нова художниця Марія Нарбут. Вона  родом із Луцька. Коли я прийшла  до неї  в гості, то побачила  буклет «Зеня  Рубан». Коли відкрила, то прочитала, що пані Зеня  навчалася у нашому місті,  закінчила  школу. Довгий  час  жила  у нашому  місті. Я попросила  її  телефон, – розповіла Тетяна Марцинюк.

Мама художниці Владислава  Михайлівна каже, що помітила здібності  Зені до малювання,  коли  та  ще була дитиною. Вважає, що це уміння – від  батька, який у душі був  художник.

Зіновія  Рубан  дуже  пишається  своєю  нововолинською  ученицею Марією  Нарбут. Від наставниці в неї — основи  художньої  освіти.

– По  малюнку,  живопису, по кольорознавству  дала знання, – розповідає Марія Нарбут. – Практично вона  підштовхнула  своєю  творчістю, щоб  далі я займалася. Була моєю музою і  натхненням. Її  творчість світла, чиста. Вона надихає,  спонукає робити щось хороше, добре.

Неординарні творчі роботи, що вирізняються за формою та змістом, розкривають глибину почуттів і багатий внутрішній світ авторки, переконані її колеги  Микола  Казюлін  і Адам  Михалик.

Персональна  виставка  живопису  Зені  Рубан діятиме у  Нововолинському  історичному  музеї  до  травня.









 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром