У луцьких школах проводитимуть бесіди про «групи смерті»

27 Лютого 2017, 16:14
2694

В луцьких школах займуться профілактикою самгубств та попередженням участі школярів у сумнівних групах в соцмережах.

Про це розповів начальник міського управління освіти Олег Гребенюк, повідомляє видання «Волинські новини».

Нагадаємо, минулого тижня поліція Волині врятувала від самогубства підлітка, якого зупинили на 50-му кроці смертельної гри. Відомо, що перше повідомлення до правоохоронців надійшло зі школи.

Саме тому в прокуратурі області під головуванням заступника прокурора області Ярослава Голинського відбулася спільна нарада керівників управління превентивної діяльності, сектору ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в області, відділу протидії кіберзлочинності в області, представників управління освіти, науки та молоді, служби у справах дітей Волинської ОДА і Волинського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Під час зустрічі обговорили стан попередження самогубств серед неповнолітніх і питання протидії поширенню у підлітковому середовищі впливу інтернет-спільнот, які пропагують та схиляють неповнолітніх до суїциду.

Олег Гребенюк повідомив, що в міське управління освіти надійшов відповідний лист від правоохоронців.

«До нас такий лист прийшов, ми поширили по всіх школах, проводяться виховні години, зустрічі й бесіди з учнями щодо шкідливості таких ігор. Причому, інформуються всі діти, бо в нас вони змалечку комп’ютерами користуються», – пояснив він.

Як відомо, уже понад два роки в соцмережах діють спільноти, які закликають підлітків вступити в небезпечну гру, результатом якої має стати самогубство. Лише нещодавно кіберполіція активно почала попереджати лучан про небезпечні «групи смерті». 

Коментарі
27 Лютого 2017, 18:57
Понад два роки діяльність груп, а розмови надумали зараз вести?
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром