«Герої – серед нас»: у Луцьку презентували збірку фотографій атовців

27 Лютого 2017, 14:21
2525

У Волинській облдержадміністрації презентували видання «Герої – серед нас». Презентація збірки зі світлинами та історіями Героїв АТО з Волині відбулася сьогодні, 27 лютого.

Ініціатором проекту «Герої – серед нас» був відділ інформаційної політики Волинської ОДА. Фотопортрети ж створив заслужений журналіст України, фотограф Валерій Мельник, повідомляє «Волинський інформаційний портал».

«Ми започаткували цей проект, щоб показати громаді живих Героїв. Ми хочемо говорити про них в ефірі, розказувати в школах, там, де фони народились», – сказав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

На цей час триває вже другий етап проекту, коли всю зібрану інформацію публікують та передають у школи та бібліотеки за місцем проживання Героїв. Тож сьогодні, 27 лютого, видання з фотографіями та історіями волинських бійців передали представникам Луцького та Ківерцівського районів. Збірки мають намір розмістити у куточках слави шкіл, музеях, на виставках тощо.

Валерій Мельник, який був одним із ініціаторів проекту, розповів, що працювати з Героями під час фотосесій було нелегко, оскільки інколи важко було «дістати» справжнє внутрішнє єство з бійців, заховане під серйозним обличчям військових.

Він також закликав бійців писати про ті реалії, які їм вдалося пережити на війні. 

Володимир Гунчик запевнив, що важливо, аби проект продовжувався на рівні районів. Далі ж ініціатори проекту, бійці та журналісти переглянули відеоролик про те, як створювали фотопортрети.

Про те, що проект – насправді хороша ініціатива, висловився на завершення зустрічі голова Волинської спілки ветеранів АТО Вадим Ваврищук.

Коментарі
28 Лютого 2017, 05:14
Такі видання, до того ж повні, мають бути в кожному районі. Наші діти мають знати сувору історію краю, в якому "пощастило" жити
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39