Луцькі «супергерої» здали більше 30 доз крові за 5 днів

25 Лютого 2017, 11:18
2142

У п’ятницю, 24 лютого, завершилась п’ята хвиля акції  Всеукраїнського благодійного проекту «Допомогти може кожен». Волинські донори здали більше трьох десятків доз крові для Луцького гарнізонного військового госпіталю.

Організували акцію за підтримки Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив».  Волинська обласна станція переливання крові приймала усіх, хто хотів долучитись до доброї справи.

Цьогоріч акцію провели під гаслом «Здай кров – стань супергероєм». Протягом 5 днів донори мали змогу допомогти військовим та отримати статус героя коміксів «Марвел» та «DC».

Загалом, до акції долучились близько 50 донорів, проте частину учасників не допустили до кровоздачі через ряд об’єктивних причин. Низький гемоглобін, високий тиск та надмірні переживання не дозволили волинянам здати кров, проте вони все одно стали супергероями та залишили свої імена на пам’ятному плакаті проекту.

Фотосесія з емблемами супергероїв #ДонорMan і #ДонорWoman, селфі та інтерактиви очікували на тих, хто долучився до акції.

Організатори заходу стверджують, що крім супергеройської місії, у них було бажання розвіяти окремі стереотипи щодо донорства. Співорганізаторка акції у Луцьку Катерина Білохвіст розповідає, що, на її думку, це вдалось зробити.

«Ми старались розвіяти страх через соціальні мережі. На акцію зареєструвалась велика кількість людей. Вони читали правила та важливу інформацію про донорство. Я думаю, що після мережевих розповідей вони зрозуміли, що боятись нічого, тому приходили і здавали кров», – запевняє Катерина Білохвіст.

Співорганізатор акції у Луцьку Олександр Романчук задоволений результатами свого волонтерства.

«Акція минула успішно і про це свідчить кількість донорів, які долучились та допомогли військовому госпіталю», – каже Олександр Романчук. 







 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39