Лідавська: «агенти ЦРУ» виявили фіктивну фірму, яка належить завгоспу прокуратури

23 Лютого 2017, 12:57
2537

Контрабанда в Україну пливе рікою. ДФС переможно звітує – на кордоні затримали та вилучили. Але далі тиша. Бо саме за таких умов конфісковані товари потрапляють до рук «своїх» людей.

Куди ж зникає увесь цей конфіскований крам та чи потрапляє бодай дещиця з того до державного бюджету з'ясовували журналісти каналу 24 у програмі «ЦРУ».

Український кордон – мов решето. Обсяги контрабанди навіть важко уявити. В деяких заявах фігурують суми в 6-7 мільярдів гривень. Вилучені на кордоні товари проходить довгий та заплутаний шлях. Це великий і прибутковий бізнес для тих, хто «в темі» і в системі.

– Приходить контейнер, власник не звернувся, проходить 90 днів – він підлягає переміщенню на склад митниці. І отут основні схеми по розкраданню цього товару і закладені, – розповідає екс-заступник начальника Одеської митниці Семен Кривонос.

Власних складів у митниці немає, тому кожного року вона проводить тендер та укладає угоди на зберігання майна. А от виграють такі конкурси далеко не випадкові фірми.

На сайті ДФС України жеурналісти знайшли перелік вилученого митницями майна, яке перебуває в реалізації. Там же вказані підприємства які це майно зберігають.

10 гривень – це вся сума, яку власники складів отримують за зберігання майна від митниці за цілий рік. Враховуючи те, що вартість оренди 1 квадратного метра складських приміщень варіюється від 25 до 60 гривень на місяць, то виходить, що ці фірми працюють собі у збиток.

За кожною фірмою стоять впливові теперішні і колишні посадовці. Журналісти перевірили засновників і зв'язки фірм що зберігають конфіскат, і обрали кілька найцікавіших. Найбільше вразила фірма «Гарант Луцьк».

У Луцьку діє Міжнародний благодійний фонд сприяння органам прокуратури Волинської області «Правопорядок і законність». У 2005 році благодійний фонд заснував підприємство «Гарант Луцьк», яке зберігає та продає майно, яке вилучає митниця та інші правоохоронні органи. Співзасновник благодійного фонду – Сергій Супрун. За сумісництвом – начальник відділу матеріально-технічного забезпечення та соціально-побутових послуг прокуратури Волинської області. Простіше кажучи – завгосп обласної прокуратури.

За адресою, яка вказана у реєстраційних документів, ніякої фірми не виявилося. Як і конфіскованих речей, які нібито передали на зберігання.

Детальніше розслідування – у відео каналу ";:

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024