Федерації футболу Волині відповіла на звинувачення ФФУ

22 Лютого 2017, 19:48
2385

Члени виконавчого комітету Федерації футболу Волині зреагували на зауваження Федерації футболу України щодо порушення вимог регламенту, а також звернулися з проханням відкликати діючого члена виконкому ФФУ Олександра Жуматія, який наразі представляє інтереси Волині.

Відповідні рішення було прийнято під час засідання виконавчого комітету ФФВ, - повідомляє ВолиньPost.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо: рішенням виконкому Федерації футболу України було тимчасово припинено членство Федерацію футболу Волині. Підставою для цього стало недотримання законних вимог щодо проведення позачергової Конференції ФФВ.

Тому рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ від 10.02.2017 проведення позачергової Конференції 1 грудня 2016 року було визнано нелегітимним.

Як пояснили представники ФФВ, 8 лютого вони звертались із листом до КДК ФФУ з проханням відтермінувати засідання комітету через те, що голова ФФВ Віталій Кварцяний перебував на зборах у Туреччині, а його заступник був у відпустці, однак засідання таки відбулось.

Тож сьогодні члени виконавчого комітету ФФВ зібрались для того, аби оцінити діяльність федерації, прийняти рішення щодо відкликання діючого члена виконкому ФФУ Олександра Жуматія та розібратися з спірною конференцією.

На початку засідання виконкому голова Федерації футболу Волині Віталій Кварцяний заявив, що вважає рішення ФФУ щодо припинення членства ФФВ несправедливим. Мовляв, зі сторони Федерації футболу Волині робиться уже можливе, аби покращити діяльність структури, розвинути її ланки, йдеться про районні та міські федерації, та забезпечити їх усім необхідним.

А питання недотримання регламентних чи юридичних норм не є підставою для таких серйозних наслідків.

У свою представники частини районних федерацій футболу заявили, що роботою ФФВ задоволені, а тим паче її керівником, кажуть, саме Віталій Кварцяний зумів підняти федерацію на новий рівень та покращити її показники у всіх напрямках.

Після цього члени виконкому проголосували рекомендувати ФФУ відкликати зі складу виконавчого комітету Олександра Жимотія та розглянути кандидатуру Заслуженого тренера України Юрія Тимофеєва.

Свою позицію члени Федерації футболу Волині пояснюють тим, що свого часу на представництво регіону в ФФУ делегували Віталія Кварцяного, проте в офіційній заяві Олександр Жуматій замість Віталія Кварцяного вписав своє ім’я.

І наостанок волинські футболісти вирішили делегувати свого представника до ФФУ, аби розібратись у ситуації, яка склалась щодо ФФВ та сприяти її найшвидшому вирішенню.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром