Реабілітація дружин АТОвців у Луцьку: відбулася перша зустріч

21 Лютого 2017, 21:00
1872

У Луцьку в департаменті соціальної політики міськради провели перше заняття із психологічної реабілітації для дружин учасників АТО. У час, коли жінки працювали із психологом, для діток провели майстер-клас та влаштували міні-арт-терапію.

Перша зустріч відбулася 20 лютого, - повідомляє ВолиньPost.

За словами директора департаменту соціальної політики Луцькради Тетяни Книш, ідея проводити подібні заняття з’явилася після звернення декількох дружин учасників АТО.

«Дружини, коли приходили цікавитися чимось для своїх чоловіків, запитували, чому ми не займаємося із ними. Дружинам теж важко», зауважує Книш. Тому у департаментів виникла ідея проводити заняття із психологічної реабілітації для дружин. Коли працівники департаменту розпочали обдзвонювали жінок, то вони часто відмовлялися через те, що не мали із ким залишити дитину. Тоді працівники міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді погодилися у позаробочий час попрацювати із дітьми учасників АТО, аби дружини могли себе повністю присвятити психологу.

На волонтерських засадах працювати із жінками погодилася психолог Олена Зверєва, яка допомагає бійцям ось уже три роки. Заняття із жінками проводитимуть раз на тиждень, адже психолог після кожного заняття планує для дружин «домашнє завдання». Перше заняття відбулося у вигляді бесіди, під час якої жінки познайомилися та поділилися із психологами питаннями, які їх турбували. На першу зустріч прийшло близько 20-ти дружин учасників АТО.

Діток працівники Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді займалися із дітьми. Разом із малечею волонтерки виготовили паперових зайців, співали пісеньок та ласували солодощами.

Надалі у департаменті планують проводити наступні зустрічі. Якщо з’явиться багато охочих долучитися до занять, то у департаменті шукатимуть можливості створення кількох груп реабілітації.












 

Коментарі
22 Лютого 2017, 12:49
Молодці.!Їм дуже потрібна підтримка!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром