Луцькі обранці домовились, як розподілити «депутатські кошти»

21 Лютого 2017, 12:49
1786

На лікування лучан депутати міської ради планують виділити до десяти відсотків депутатського фонду.

Про це йшлося сьогодні, 21 лютого, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, інформує «Волинський інформаційний портал».

Затвердити Програму використання коштів депутатського фонду у 2017 році запропонував голова комісії депутат Луцької міської ради Андрій Козюра. Зокрема, він зауважив, що «депутатські кошти» можна витрачати не лише на ремонтні та будівельні роботи, благоустрій міста та підвищення рівня соціального захисту малозабезпечених та непрацездатних лучан. Варто передбачити й те, що ці кошти можна спрямувати на матеріальну допомогу для лікування.

Член комісії Костянтин Петрочук сказав, що не підтримає таку позицію колеги, адже кожен депутат має відзвідуватися за пророблену роботу перед своїми виборцями. У випадках, коли лучани приходили та просили коштів у міської ради, депутати і так окремо їх виділяли.

Натомість інший член комісії Петро Бойко пропонує підтримати програму колеги, бо люди звертаються, потребуючи допомоги, а депутат – безсилий. Депутат комісії Микола Яручик з цього приводу висловився наступним чином: «Я більше за матеріальну сторону, щоб депутати робили або ж ремонтували під’їзди чи дитячі майданчики, як ми прописували раніше у Програмі. Утім, про те, що говорить Козюра, забувати не варто, адже бувають випадки, коли сто тисяч гривень не завжди так рятують, як 500 гривень. І на це варто зважати».

Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова запропонувала вдосконалити процедуру видачі коштів, бо роздати по тисячі всі 100 тисяч депутатського фонду було би неправильно.

У підсумку, члени комісії підтримали проект рішення з поправкою про те, що це буде одноразова допомога не вище мінімальної заробітної плати «в одні руки». Що ж до загальної суми матеріальної допомоги, то це має бути не більше 10% депутатського фонду.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром